Relaxen in de babyhangmat

geroosterde venkel

Heerlijk relaxen
Heb je zelf al eens gerelaxed in een hangmat? Zo ja, dan snap je vast wel waarom het voor baby’s ook zo heerlijk is om in een hangmat te wiegen. De hangmat vormt zich helemaal naar het lichaam, waardoor je geen drukpunten hebt en het bijna aanvoelt alsof je zweeft. Ook wiegt de hangmat zachtjes, en baby’s vinden niks fijner dan dat.

Enkele feiten over hangmatten & baby’s

* De lichte schommelbeweging van de hangmat stimuleert de evenwichtsorganen en heeft daardoor een positief effect op de ontwikkeling van de evenwichtszin.

* Als de baby op zijn rug in de hangmat wordt gelegd, kan hij zich niet omdraaien omdat de hangmat de baby aan de zijkanten steunt. Daardoor kan de baby er ook niet uitrollen.

* De rug wordt in een hangmat niet helemaal recht uitgestrekt, zodat de overgang vanuit de
foetushouding naar de grote mensenwereld niet te abrupt verloopt.

* Als het erg warm is, is het voor een baby erg lekker om in een hangmat te liggen, omdat deze goed ventileert. Let er wel op of de baby in de winter het wel warm genoeg heeft! 

* Hangmatten worden bij baby’s en kinderen ook in de professionele sfeer toegepast. Bijvoorbeeld bij baby’s met overstrekneigingen, huilbaby’s en baby’s en kinderen met problemen in de motoriek.

* Kinderen blijken, als ze in een hangmat liggen, beter open te staan voor contact met anderen. 

* Het blijkt dat te vroeg geboren baby’s in een hangmat veel sneller in gewicht toe te nemen.

Meer weten over hangmatten? Kijk dan op maranon.net. Daar kun je ook meteen een hangmat voor je baby, je kind en jezelf aanschaffen!