Retrokamperen

geroosterde venkel

Dat kan op kampeerterrein De Vledders in het Drentse Schipborg. Je overnacht in een retrocaravan, met hefdakje natuurlijk, op het speciale ‘retroveldje’. Op dit veldje lijkt de tijd te hebben stilgestaan als je de caravannetjes en de overheersende kleuren oranje, groen, bruin en wit ziet. De bloemenmotieven ontbreken natuurlijk ook niet.

Verder kom je in de caravan alle denkbare originele spullen tegen die het retrotijdperk typeren. Voor de ex-hippies onder ons zal dat een feest van herkenning zijn: van wijnglazen met een groene voet tot wierook en een ouderwetse tafelradio. Het enige moderne is de aansluiting voor een iPod op de ouderwetse radio zodat de je je eigen oldies kunnen draaien.

Een aparte manier om erop uit te gaan
Naast het overnachten in een hooiberg, boomhut of het op stap gaan met een pipo-wagen, is retrokamperen nu ook echt hip! Je voelt je weer helemaal als toen. En zo zien je kinderen ook eens hoe het kamperen vroeger was, zonder een Nintendo of een televisie. Retrokamperen is voor iedereen die zijn vakantie op een aparte manier wil doorbrengen een echte aanrader!

Het verhuren van de oldtimer caravannetjes is een uit de hand gelopen hobby van Jeffrey Willems en Liesje Verkroost. Een paar jaar geleden kochten ze voor de grap een retrocaravan en knapten het helemaal op. Om de kosten van de restauratie terug te verdienen verhuurden ze de caravan. Dit was zo’n succes dat ze er nog een paar kochten. Ondertussen hebben ze vier caravannetjes in de verhuur. Drie daarvan staan op het retroveldje van kampeerterrein De Vledders, de andere wordt meegegeven aan huurders om er zelf mee op pad te gaan.

Retrokamperen in een orginele Otten Zwerver, inclusief accessoires en faciliteiten op de camping, kan al vanaf 125 euro voor 2 personen voor een lang weekend of midweek! Kijk voor meer informatie op www.retrocaravannetje.nl.

Bekijk hier een filmpje over het retrocaravannetje!