Review: Fenistil Wondgel

geroosterde venkel

Sanne’s reactie is bij ontvangst positief: ”Hopelijk werkt het, de verpakking ziet er mooi uit.” Ze heeft de gel eens in de Viva zien staan en al eens over het product gehoord van een vriendin. Maar: “Ik heb het zelf niet eerder gebruikt.”

Gebruik
Sinds Sanne de wondgel* heeft ontvangen, is zij er mee aan de slag gegaan en heeft ze het product ook aan andere moeders geadviseerd. “Ik gebruik het nu voor voor schaafwondjes, snijwondjes en oppervlakkige brandwonden.” Het lijkt ook wel sinds ik Fenistil* heb en weet waarvoor ik het kan gebruiken, wondjes wat meer voorkomen. Het smeert ook nog eens fijn!”

Dat blijkt ook wel uit het volgende: “Laatst had ik me gesneden met een scheermesje. Ik heb meteen Fenistil* met een pleister gebruikt en de wond was snel dicht. Vorige week heeft mijn zoon zich verbrand aan het tosti-apparaat. Ook daar heb ik ter verkoeling Fenistil* op gesmeerd. Ik heb zijn hand natuurlijk wel eerst een poosje onder de koude kraan gehouden. Ik gebruik de gel* ook voor schaafwonden. Voor zonnebrand gebruik ik het niet, want dat hebben we met dit weer helaas niet nodig.”

“Normaal behandelde ik schaaf- en snijwonden alleen met een pleister, maar dan blijft de wond weleens aan de pleister plakken. Als je de pleister er dan af haalt, gaat de wond weer open. Brandwonden hield ik eigenlijk alleen maar onder de kraan. Nu is dat anders.”

Verpakking
Sanne staat ook positief tegenover de verpakking. “Ik vind het een handige verpakking en het zit in een duidelijk doosje.” De gebruiksaanwijzing vindt ze ook helder.

Effect
Fenistil Wondgel* geeft een verkoelend effect. “Dit was vooral te merken met de brandwond.”

Ervaring
”Ik merk dat wondjes sneller genezen, het heelt mooi en snel. Een voordeel is dat de wond niet aan de pleister blijft plakken en dat je het zo mooi schoon houdt. Het heeft ook nog eens een psychisch effect op kinderen, want je smeert de gel* op de wond, plakt er een pleister op en klaar!”

Aanbeveling
Sanne heeft Fenistil Wondgel* al bij verschillende mensen aanbevolen. “Ik heb het aanbevolen aan zes vriendinnen. Drie daarvan hebben het zelfs ook al gekocht. Zij zijn er net zo enthousiast als ik. Je moet gewoon weten dat het er is. En ik denk dat het proberen ervan ook belangrijk is.”

Sanne vindt het belangrijk dat de wondgel* zorgt voor een optimale vochtbalans in de wond, waardoor de wond tot 40% sneller geneest.

Voordeelverpakking
Fenistil* heeft de wondgel ook in een voordeelverpakking op de markt gebracht. “Een kleine tube is makkelijk om mee te nemen. Ik zou de tube bijvoorbeeld meenemen op vakantie, naar de speeltuin of naar het strand.”

Cijfer
Sanne geeft de Fenistil Wondgel* een 9!

Fenistil Wondgel* is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
PQC: 2011-315 KOAG/KAG: 112-0911-1355 Novartis Consumer Health BV