Rucolasoep met gebakken kastanje champignons

geroosterde venkel

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 15 min

Benodigde hoeveelheden per persoon
50 gr BIO kastanje champignons
40 gr rucola
1 takje bieslook
25 gr meikaas
30 ml room panna cucina
halve eetlepel creme fraiche (Isigny AOC)
75 ml bouillon van groentebouillonblokje (Older)
1 tl BIO olijfolie
1 el maizena (Dureya)
1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)
1 snufje keukenzout

Bereiding
1. Was de bieslook en snijd deze fijn. Klop de kaas los, voeg de bieslook en de crème fraîche eraan toe en meng dit tot een homogene mousse. Zet de mousse in de koelkast tot verder gebruik

2. Was de rucola, houd een klein deel achter voor de garnering en blancheer de overige rucola. Spoel af met koud water en mix met een staafmixer tot een fijne puree.

3. Warm de bouillon op en voeg al roerend de room erdoor. Los de maïzena op in koud water (water is ongeveer de dubbele hoeveelheid van de maïzena) en voeg het maïzenamengsel toe aan de kokende bouillon. Breng de bouillon opnieuw aan de kook.

4. Bak de champignons met een druppeltje olijfolie kort in een hete koekenpan en bestrooi met wat peper en zout.

5. Verwarm de bouillon en voeg daar de rucolapuree beetje bij beetje aan toe. Roer goed om.

6. Maak een eilandje van de achtergehouden rucolablaadjes op een groot en diep bord. Verdeel de champignons over de rucola. Schep hier een lepel van de kaasmousse op. Giet voorzichtig de rucolasoep om het eilandje met de mousse en bestrooi eventueel met wat grove peper.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.