Salade topper

Vul je maaltijdsalade met lekkere krokantjes! Probeer dit recept, gemaakt van verse zuivel, bomvol calcium en eiwitten en in een handomdraai klaar: met Valess zet je altijd iets goeds op tafel. Zoals deze zonnige salade met Valess-krokantjes, ideaal voor dit zomerse weer. 

Nieuw van Valess
Saladekrokantjes! Oftewel: kleine gepaneerde en lichtgekruide balletjes, lekker sappig en met een stevige bite. Even kort bakken in de pan voor een knapperig korstje en dan je salade ermee toppen. En ja, dat mag best royaal: de producten van Valess zitten vol belang­rijke voedingsstoffen.

Witlofsalade met mango en krokantjes
Voor 2 personen: 1 el olie • Valess saladekrokantjes • 2 stronken witlof • 1 mango • 1 el yoghurt- mayonaise • mespuntje mosterd • mespuntje honing • zout en peper

Bak de Valess saladekrokantjes in 4 à 5 minuten goudbruin in een koekenpan met olie. Snij ondertussen de witlof in reepjes en doe ze in een saladekom. Bewaar een paar blaadjes voor de versiering. Snij de mango in kleine stukjes en voeg toe aan de witlof. Haal de krokantjes van het vuur en laat ze even afkoelen. Roer ondertussen de yoghurt- mayonaise, mosterd en honing door elkaar. Zout en peper naar smaak toevoegen. Tip: voeg voor wat extra spice een pepertje toe. Goed roeren en apart serveren. Strooi tenslotte de krokantjes eroverheen en serveer met Turks brood.
Kijk voor meer lekkere recepten met de saladekrokantjes op: Valess.nl

Proef op de som
Benieuwd naar deze Valess-variant? Vanaf begin augustus liggen de krokantjes bij Jumbo in het schap. Wil je ze eerst proeven voordat je ze in je mandje stopt? De Valess-kraam staat 16 en 17 augustus in 50 Jumbo supermarkten door heel Nederland. Kijk voor een marktkraam bij jou in de buurt op Facebook.com/ValessNL.

Kijk voor meer info op viva.nl/valess.