Joehoe, we gaan samenwonen!

Iedereen die samenwoont of plannen heeft om samen te gaan wonen, weet dat er veel – héél veel – bij komt kijken. Je denkt natuurlijk gelijk aan de leuke dingen: samen meubels shoppen, elke dag naast elkaar wakker worden, het huis inrichten… maar er zijn ook veel andere – helaas minder leuke en spannende – dingen waar je rekening mee moet houden. En nee, dan hebben we het niet over de verdeling van de huishoudelijke taken. 😉

Verzekerde Manolo’s
Verzekeringen, bijvoorbeeld. We begrijpen het als je nu plotseling de aandrang krijgt om te gapen, maar het is zeker de moeite om je er een beetje in te verdiepen. Dikke kans namelijk dat jij en je lief verzekeringen hebben lopen die dubbel zijn en die je dus kunt opzeggen – wat weer flinke euro’s kan schelen. Maar er zijn wellicht ook verzekeringen die je juist nu moet opstarten, omdat je nu samen een huis deelt. Want houdt de inboedelverzekering van je vriend(in) – die jij hebt gekozen – rekening met, om maar wat te noemen, jouw collectie designerschoenen? Of misschien is de computerapparatuur wel voor een lager bedrag verzekerd dan de waarde van jullie laptops bij elkaar.

Stel je vraag!
Zie je nu allemaal vraagtekens voor je ogen dwarrelen? Geen nood! Nu kun je al je vragen kwijt die te maken hebben met samenwonen en verzekeren, maar ook betalen, sparen en lenen. Op het forum staat een topic open waar financiële adviseurs van ABN AMRO, kennispartner van VIVA, dag en nacht klaarzitten om jullie brandende kwesties te beantwoorden.

Kijk voor inspiratie op de speciale Samenwonen-site van ABN AMRO, waar je onder meer een handige checklist vindt waarmee je kunt kijken of je nog iets belangrijks bent vergeten. Of check even het topic – daarin werden al flink wat goede vragen gesteld.

Schroom zeker niet om een vraag te plaatsen in het topic, de financiële adviseurs van ABN AMRO beantwoorden deze met plezier!

© beeld: Thinkstock