Samen thee drinken schept een band met je kind

geroosterde venkel

Een goede band tussen ouder en kind is van cruciaal belang voor een gezonde ontwikkeling van een kind. Maar in de hectiek van alledag zijn er vaak maar weinig momenten waarop mensen echt even bij elkaar stil staan. 

Samen een kopje thee drinken kan de sociale band verbeteren. Dat geldt in het bijzonder voor ouders en hun kinderen blijkt uit een onderzoek van Pickwick onder 1.000 ouders en 500 kinderen in Nederland. Dit geeft 70% van de kinderen en 80% van de ouders aan. Tweederde van de kinderen zou bovendien graag de dag willen doornemen met hun ouders onder het genot van een kopje thee.

Oer-Hollands moment
Gewoon even bijpraten, over koetjes en kalfjes dus. Dat houdt de communicatiekanalen open. Als een kind ergens mee zit, kom je er achter. Bijpraten kan op vele manieren en een kopje thee uit school is hier een oer-Hollands en nostalgisch voorbeeld van. Kan het niet uit school dan kan het wellicht ’s avonds, dat is voor vrijwel iedere ouder in te plannen.

Begin er vandaag nog mee!
Is het nog geen gewoonte bij jullie thuis? Begin dan eerst met de juiste middelen. Maak het gezellig met een leuk theeservies en haal lekkere smaakjes in huis. Naast gewone builtjes halen bij de plaatselijke super bestaan er ook speciale winkeltjes waar je favoriete smaakcombinaties met losse thee samen kan stellen.

 

Leuk theeservies van 1 tot en met 5:
1. Blauwe gietijzeren theepot
2. Dubbelwandige glazen theeset inclusief thee-ei
3. Aziatische theepot van porselein inclusief zeef
4. Chinese theeset van gietijzer
5. Witte theepot inclusief 4 kopjes

Ben je gewone thee beu of heb je alle soorten al geproefd? Hier vind je lekkere recepten om mee te variëren.

Nog geen genoeg gekregen van deze verwarmende drank? Bekijk dan ook deze berichten:
Waarom muntthee goed voor je is
Groene gezondheidsdrankjes
Een high tea organiseren
Groene thee voor de gezondheid en schoonheid