Samenwonen? Stel je vraag aan het ABN AMRO-team!

abn amro samenwonen

Danny en ik zijn al een tijdje voor onze uitzet aan het sparen, want eigenlijk willen we van het jaar toch wel heel erg graag gaan samenwonen! Alleen met je uitzet red je het niet, er moeten natuurlijk ook veel financiële zaken geregeld worden als je samen gaat wonen. Hoe zit het met de kosten. Want wat gaat allemaal op ons afkomen qua kosten, als het zover is? Hoe kunnen we dit het beste samen regelen en wat hebben we hiervoor nodig?

We zijn er echt erg aan toe, samen lekker een huisje in Zwolle te zoeken. Danny werkt 40 uur in de week en ik werk bij de Albert Heijn en blog ook en verdien daar mijn geld mee. Een gedeelte van onze inkomsten zetten we opzij om te sparen voor ons huisje wat we in de toekomst hopen te krijgen. We zijn natuurlijk hard aan het sparen omdat we ons huisje leuk willen inrichten en ook willen we een buffer opbouwen. Maar hoe hoog moet zo’n buffer nou eigenlijk zijn? Hoe sparen we samen makkelijk geld voor zo een buffer, want wees eerlijk, sparen gaat niet altijd even makkelijk. Het geld wat we hebben gespaard, zitten daar ook nog gevolgen aan voor de belasting? En wat voor verzekeringen moeten we afsluiten om samen goed van start te gaan?

Handig is dan om met iemand in gesprek te gaan die daar wat vanaf weet.

We vinden het allemaal lastig en weten niet zo goed waar we moeten beginnen, het is toch een hele stap die Danny en ik gaan maken. We zitten dus met behoorlijk wat vragen rondom het samenwonen en hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Onze vragen kunnen we heel gemakkelijk via het VIVA forum stellen waar we antwoord krijgen op onze vragen door adviseurs van de ABN AMRO. Hier gaan we natuurlijk gebruik van maken! Heb je ook een brandende vraag over het samenwonen? Stel je vraag dan net als ik op het forum!

© beeld: Thinkstock