Say what? Koppels met dit leeftijdsverschil blijven het langst bij elkaar

Age ain’t nothing but a number! Sterker nog: er wordt gezegd dat leeftijd geen rol speelt in relaties, maar volgens recent onderzoek maakt dat wél degelijk uit.

Spoiler alert! Het onderzoek wijst uit dat je het beste met iemand kunt zijn die (bijna) even oud is als jij. De kans op een relatiebreuk is dan namelijk maar drie procent.

Liefde kent geen leeftijd?

De onderzoekers raden een relatie met iemand die twintig jaar jonger of ouder is dan ook niet aan. Niet alleen is het leeftijdsverschil groter, ook is de kans dat jullie relatie strandt hoog, maar liefst 95 procent (!). Hoe kleiner het leeftijdsverschil, hoe kleiner de kans dat jullie relatie het niet zou gaan redden.

Kanttekening: wanneer je écht gelukkig bent met je partner (hij/zij het beste in je naar boven haalt, je jezelf kan zijn bij hem of haar) hoeft leeftijd geen rol te spelen. Uiteindelijk is het ware liefde die jullie bij elkaar houdt en niet jullie leeftijd. Kijk naar Jay-Z en Queen B, zij schelen ook 12 jaar. Just sayin‘.

Bron: MarieClaire.nl | Beeld: iStock

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.