Scary movies steeds populairder

Krijg jij ook maar geen genoeg van feesten als Sinterklaas en Kerst? Dan mag je daar vanaf nu Halloween bij tellen, want ook in Nederland wordt het steeds meer een volkfeest, zo blijkt uit onze online mini Halloween-enquête (in samenwerking met Ziggo).

Op de vraag wat jij het liefst doet met Halloween, antwoordt maar liefst 47,5% dat een freaky feestje organiseren voor familie en vrienden favoriet is. Een griezel-logeerpartijtje voor de kids (30%) valt ook in de smaak, terwijl 22,5% graag buiten een nachtelijke griezelspeurtocht houdt. Toch wordt je huis niet meteen het decor van een griezelfilm, want 56% koopt amper Halloweengadgets. Wel wordt er verwoed geknutseld met pompoenen en ander herfstmateriaal (35%) terwijl 9% graag de andere gezinsleden de stuipen op het lijf jaagt met nepspinnen en aanverwanten.

We hadden trouwens niet verwacht dat VIVA-lezeressen zo’n sterke maag hadden als het op filmkeuze aankomt: 51% gaat voor een onvervalste horrorfilm. 29% kiest liever een thriller. Al zijn we de zenuwen niet altijd de baas, want 41% gilt regelmatig en knijpt familieleden bont en blauw bij spannende scènes. Voor 34% geldt dan weer het credo: hoe spannender, hoe beter, terwijl 25% eigenlijk niet zo’n fan is van extreem spannende films. Al laat de keuze van de favoriete top 5 toch anders vermoeden:

  1. Nightmare on Elm Street
  2. Texas Chainsaw Massacre
  3. The Ring
  4. The Last Excorcism
  5. Child’s Play

Ook zin gekregen in onvervalst fright night bij je thuis? Dat komt goed uit, want met Alles-in-1 van Ziggo kun je deze en nog meer bloedstollende films On Demand bekijken wanneer het jou uitkomt! Surf naar www.ziggo.nl/#producten/alles-in-1 en ontdek snel hoe je met je afstandsbediening jouw favoriete Halloweenfilms in huis haalt.

Beeld: thinkstock