Seksen in de sneeuw: 1 op de 5 mensen heeft het weleens gedaan op de piste

seksen sneeuw

Nederlanders en wintersport: het is een gouden combinatie. Niet zozeer omdat we zelf zulke goede skiërs zijn, maar vooral het lallen in de après-skibar bevalt ons wel. Ook zijn we absoluut niet vies van een partijtje passie op de piste.

Verrassing of niet: van alle nationaliteiten drinken Nederlanders het meest. Dat blijkt uit onderzoek van reiswebsite Expedia onder 13.000 wintersporters uit 13 landen. 86 procent van de Nederlanders doet op skivakantie elke dag een goeie borrel. Een derde vindt après-skiën zelfs belangrijker dan het wintersporten zelf. Ironisch genoeg zijn dronken mensen op de piste ook juist onze grootste irritatiefactor.

Maar van drank komen ook romances, zo blijkt wel uit de cijfers. Zo heeft een op de vijf Nederlanders weleens seks gehad op de piste. Van alle nationaliteiten doen alleen de Belgen dit vaker dan wij. Een op de tien heeft ooit de kou weerstaan om naakt op een berg te staan. Achttien procent van ons heeft weleens een ski- of snowboardleraar aan de haak geslagen.

Een laatste feitje in de categorie ‘doe ermee wat je wil’: 11 procent van de Nederlanders verkiest het gevoel van van een piste afglijden boven een orgasme.

Dit alles doen we overigens het liefst in Oostenrijk; dat blijkt ons favoriete wintersportland.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.