Sinterklaas: Eerste hulp bij surprises

geroosterde venkel

Het is weer bijna Sinterklaasavond. Moet je nog een surprise maken? Laat je dan inspireren door onze ideeën.

1. Veelzijdig: een bal

Een bal is een van de meest veelzijdige surprises. Je kunt deze surprise namelijk maken voor iedereen die een balsport doet. Bereid je wel voor op een lekkere kliederpartij!

Blaas de ballon op totdat hij rond is en knoop hem dicht. Doop stukjes krantenpapier van ongeveer 10 bij 10 cm in de behanglijm en plak ze tegen de ballon aan. Plak net zoveel stukjes papier totdat de hele ballon bedekt is. Laat de ballon zeker twee dagen drogen. Zo weet je zeker dat de lijm echt helemaal droog is en het krantenpapier hard. Knip een klein rondje uit de bal en stop je cadeau er in. Plak het gaatje weer dicht. Verf een voetbal, volleybal of tennisbal op het krantenpapier: klaar is kees!

2. Flauw en snel gemaakt: Elastiekellende

Een hele ‘ingewikkelde’ surprise is een elastiekbal, omdat het uitpakken ervan heel erg lang kan duren. Koop een klein cadeautje, pak het in en omwikkel je pakje met elastiekjes. Doe er net zoveel elastiekjes omheen totdat het cadeautje een elastiekbal wordt.

3. Oud, maar leuk: Het boek van Sinterklaas

Het boek van Sinterklaas is al een hele bekende surprise, maar erg leuk en gemakkelijk te maken. Zorg dat je een oud telefoonboek in huis hebt. Knip in het midden van het boek een vierkant gat uit de pagina’s. Bepaal aan de hand van de dikte van je cadeau uit hoeveel pagina’s je een vierkant moet knippen. Plak de pagina’s vast met plakband en stop het cadeau in het vierkant. Beplak daarna de kaft van het boek met rood papier en versier de voorkant met zodat het net het echte boek van Sinterklaas is.

4. Surprise voor vriendinnen

Vriendinnen verdienen een hele speciale surprise. Plak een grote lijst (zonder glasplaat) met daarin een gekleurd vel papier op een stuk hardboard dat even groot is als de lijst. Plak op de lijst zelf en op het hardboard kleinere lijstjes (ook deze zonder glasplaatjes). Plak in en op de lijstjes cadeaubonnen, vriendinnenfoto’s, pepernoten en bijvoorbeeld een spiegeltje. Plak in de lijstjes op het hardboard ingepakte cadeautjes. Maak zelf een leuke compositie. Deze lijst gaat jouw vriendin nooit meer weggooien!

5. Zoek je rot

De voorpret bij het maken van deze surprise is al groot: hoe zal je slachtoffer kijken? Ga in de supermarkt op zoek naar kartonnen dozen in verschillende maten en bewaar verpakkingen van bijvoorbeeld rijst, spaghetti, koeken enzovoort. Versier de dozen en verpakkingen met cadeaupapier, glitters enzovoort. Stop in elke doos wat anders: cadeautjes, pepernoten, taaitaai en verzin zelf meer ideeën.

Je kunt nu twee dingen met de dozen doen. Verstop elk pakje apart in huis en maak verwijsbriefjes. Bewaar het leukste cadeau voor het laatst. Of stop elke doos in een grotere doos, uitpakken duurt wel even op deze manier.