Slechte seks betekent einde relatie

geroosterde venkel

Dat seks heel belangrijk is in een relatie, wisten we al wel. Uit onderzoek van het tijdschrift Mama Magazine blijkt echter zelfs dat seks zo bepalend is voor een relatie, dat het het einde ervan kan betekenen als partners er niet tevreden over zijn. Maar liefst 44 procent van de 450 deelneemsters vindt slechte seks een dealbreaker.

Het blad onderzocht hoe de Nederlandse moeders over hun relatie denken. Gemiddeld kwamen zij tot 7,2 als rapportcijfer.

Kinderen
Dat de komst van kinderen je relatie verbetert, is volgens een groot deel van de dames een utopie. Slechts een kwart is het met deze stelling eens. Bovendien wordt ook gevonden dat bij elkaar blijven voor de kinderen iets uit de vorige eeuw is: slechts 10 procent vindt dit nog verstandig.

Vreemdgaan
Vreemdgaan blijft nog altijd een gevoelig onderwerp waar vrouwen een uitgesproken mening over hebben. Zo vindt een meerderheid (56 procent) dat de dader het thuis moet opbiechten, maar 14 procent denkt dat je dat juist niet moet doen.

Opvallend is dat 54 procent denkt dat haar relatie over is als zij vreemdgaat, tegenover 37 procent als haar man over de schreef gaat. “Waarom we het minder killing voor de relatie vinden als hij vreemdgaat dan zij, weet ik niet”, zegt hoofdredacteur Phaedra Werkhoven. “Voor de hand liggend is dat vrouwen nog altijd minder makkelijk vreemdgaan dan mannen. En dat ze, als ze het doen, zichzelf er harder voor straffen.”