Sneller van wondjes verlost

geroosterde venkel

Na het buitenspelen komen je kinderen vast vaak thuis met schaaf- en snijwondjes. Ook in huis kunnen de nodige ongelukjes gebeuren. Een kusje op de zere plek is niet altijd genoeg. Het helpt misschien tegen de schrik, maar niet om het wondje snel te laten genezen.

Fenistil Wondgel* is daarom handig om in huis te hebben. Met deze gel wordt de genezing van wondjes, waaronder ook oppervlakkige brandwonden en zonnebrand, tot 40% versneld. Ook beschermt de wondgel tegen infecties door een beschermlaagje over de wond te leggen, verlicht het de pijn en -zeer belangrijk- vermindert het de kans op littekens.

Veel mensen denken dat als er een korstje op de wond is ontstaan, het wondje in de buitenlucht verder moet genezen. Maar zo werkt het niet: net zoals planten water nodig hebben om te groeien, heeft je wondje vocht nodig om te herstellen. De wondgel kun je daar heel goed voor gebruiken, het voegt namelijk water toe aan een te droge wond en onttrekt water aan een te natte wond. Hierdoor wordt de celvernieuwing versneld en geneest de wond tot 40% sneller.

Fenistil Wondgel* is een handig hulpmiddeltje en mag in geen huishouden met kinderen ontbreken!


*Fenistil Wondgel is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
PQC: 2011-142 KOAG/KAG: 112-0511-0714 Novartis Consumer Health BV