Spaanse Tortillas

Spaanse Tortillas/ Frittata met tonijn, gegrilde paprika en kruiden.

Ingrediënten: Olijfolie, grote aardappels 4 tot 6, (rode) ui, zout en peper, tonijn uit blik, gegrilde paprika, eieren

Snipper de ui en snij gegrilde paprika in reepjes. Verhit 4 el. olijfolie in een koekenpan en bak op een laag vuur dunne aardappel plakken. Voeg hier de ui, met een beetje zout en peper aan toe. Bak het tot het beet gaar is. Spatel de tonijn erdoor.

Laat het aardappel-ui-tonijn mengsel uitlekken door het een kwartiertje te laten rusten in een vergiet. Vermeng dit alles met 4 a 6 losgeklopte eieren.

Verhit 2 el. Olie in een koekenpan en voeg bovenstaande mengsel er doorheen. Je kan de gegrilde paprika door het mengsel doen of zoals ik heb gedaan na het schenken in de pan het er meteen in leggen in gewenst `figuurtje`. Doe een deksel op de pan. Bak het omeletmengsel op het laagste vuur tot de onderkant goudbruin is.

Deze mini-tortilla-taartstukjes zijn warm en koud lekker!

Tip: Ik heb de aardappelschijfjes eerst 10 min. in de magnetron gaar laten koken (kan ook in de pan) om te voorkomen dat er rauwe aardappelstukjes in de tortilla zouden zitten.

Ik heb dit gerecht ook zonder tonijn, maar met spinazie gemaakt (uit pot). Uit deze tortilla/frittata heb ik leuke rondjes gesneden, ook erg lekker!

Beeld: ©Mylene Valerie.