Spaar jij voor je kinderen?

Waren wij voorheen wat ‘losser’ in ons uitgavenpatroon, nu het woord ‘crisis’ al lange tijd de nieuwskoppen regeert is het spekken van de spaarpot belangrijk. En helemaal voor je kroost.

Sparen doet garen was vooral een advies wat je ouders je meegaven en waar je in de pubertijd geen interesse in toonde. Nu je zelf misschien kinderen hebt kijk je toch anders tegen je financiële situatie aan. Spaarden we vroeger voor leuke uitjes, vakanties of onverwachte tegenvallers, nu willen we vooral zekerheid. En helemaal voor onze kroost.

Ruim 55 procent van de ouders maakt zich zorgen over de financiële toekomst van hun kinderen, blijkt uit onderzoek van SNS Bank. Velen van hen geven aan dat sparen lastig is in deze tijden van crisis, maar vullen toch het spaarvarken van hun kind met ruim 500 euro per jaar bij. Belangrijkste doelen om een helpende financiële hand te bieden zijn: studie, opbouw van een kleine buffer, het kopen van een huis, rijlessen en uitzet.

Dromen waarmaken met Zilvervloot
Droomde jij vroeger ook niet van die verre reis, een hutje op de hei of een schoonheidssalon? Ook kinderen hebben dromen en wat is er mooier dan ze te helpen met het verwezenlijken van hun idealen? Daarom is er Zilvervloot Sparen van SNS Bank. Dé manier om te sparen voor je kind. Niet voor niets kwam in februari 2013 uit de berekening van de Consumentenbond dat Zilvervloot Sparen na 18 jaar het meest oplevert.

Je kunt elk jaar maximaal € 600-, storten en krijgt een variabele rente van 2,0%* per kalenderjaar. Als je kind 18 jaar wordt, krijgt hij of zij een mooie premie van maximaal 10%* over de inleg die dan op de rekening staat. Kijk, dat is nu een mooie stap naar een zekere financiële toekomst.

* Variabele rente op jaarbasis per 23-04-2013. Rentewijzigingen voorbehouden.