Speltsoep met wilde duif

geroosterde venkel

Voorbereidingstijd: 12 uur
Bereidingstijd: 1,5
Aantal personen: 4

Tip; houd bij het bereiden van dit gerecht rekening met de weektijd van 12 uur van spelt.

Benodigde hoeveelheden per persoon
350 ml groentebouillonblokje (Older)
50 gram BIO spelt
1/2 sjalotje
1/2 takje BIO rozemarijn
1 takje BIO tijm
1 duivenborstje (wild)
1 el BIO olijfolie
1/2 teentje knoflook (Lautrec)
10 ml whisky (chivas regal)
1 snufje keukenzout

Bereiding
1. Week de spelt een nacht in de koelkast.

2. Maak de bouillon aan. Snipper de sjalot, snijd de knoflook in kleine plakjes en hak de tijm en rozemarijn fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de spelt, de sjalot, knoflook, tijm en rozemarijn kort door.

3. Blus het vervolgens af met de whisky (houd een klein beetje whisky achter voor het op smaak brengen) en doe de bouillon erbij. Kook dit ongeveer 1,5 uur. Haal wat gare en hele speltkorrels eruit en bewaar deze voor de garnituur.

4. Kook nog even door tot alles goed gaar is en pureer met een staafmixer de soep mooi glad, breng op smaak met wat zout en een scheutje whisky.

5. Bak de duivenborstjes op een matig vuur een beetje rood van binnen en trancheer deze. Doe de hele spelt in een soepbord met daarop de duif en schenk de soep erbij.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.