Sporten in laagjes

Het zonnetje schijnt en de temperaturen lopen lekker op. Hallo lente! Het is de perfecte tijd om te beginnen met sporten, zodat je – zodra het écht lekker weer is – helemaal bikiniproof bent. Hardlopen is dan natuurlijk een goede manier om weer strak in je vel te komen. En wat geeft meer motivatie dan een splinternieuwe outfit?

Nu de temperatuur wat aan het oplopen is, kun je het beste in laagjes sporten. In het begin heb je het waarschijnlijk wat kouder, maar de regel is: zodra je goed op gang bent, voelt het zo’n tien graden warmer aan dan vóór je sportsessie. Als het nog te koud is buiten, is het dus een goed idee om te lopen met een hardloopjack aan. Maar is het wat warmer, dan volstaat een goede warming-up om je lichaam van tevoren op te warmen.

Als basis is een goede sportbh een must, om onnodig gezwier gezwaai te voorkomen. 😉 Daarover een luchtige, mooie top: mouwloos of, voor de koukleumpjes: met lange mouwen. Het lekkerst loop je in sporttights: dan heb je geen last van zwabberende stof om je benen heen. Voor de warmere dagen kun je kiezen voor een kortere variant. En vergeet natuurlijk vooral de hardloopschoenen niet! Lopen op slechte schoenen is echt het domste dat je kunt doen (ik ben ervaringsdeskundige).

Lekker bezig en haal je voor het eerst – we noemen maar wat – de vijf kilometer? Beloon jezelf dan, bijvoorbeeld met een handig sporthorloge of bidon. Inspiratie nodig? Op de Facebookpagina van VIVA Sportief vind je handige hardloopschema’s die je helpen een echte running queen te worden.