Start de weeën!

geroosterde venkel

Je schijnt er flink tegenaan te kunnen eten, drinken, smeren en seksen om die weeën op te wekken. Wij gingen op zoek en kwamen heel wat dubieuze tips tegen. Hieronder staan ze voor je een op rijtje.

Framboosblad thee
Thee van framboosblad zou zorgen voor een vlottere bevalling doordat het je weeën krachtiger maakt. Of we nu ook echt een lekker kopje gaan zetten? Misschien is een doodgewoon kopje citroen thee (let op, niet teveel) ook geen slecht idee.

Bitter lemon of tonic
De laatste loodjes zijn niet alleen zwaar, maar als je vrolijk aan de bitter lemon of tonic gaat, ook nog eens ontzettend zuur. Er gaan verschillende verhalen de ronde over of het wel of niet werkt. Voorlopig kan één glas vast geen kwaad, maar binnen een paar uur een hele fles wegdrinken is wat overdreven. Dat zou je alleen moeten doen voor het statiegeld.

Ananas
De een zegt een verse ananas, de ander een ananashart. Hoe dan ook, er zijn veel ‘tips’ over deze fruitsoort. Misschien een idee om een cocktailparty te organiseren, met lekker veel vrienden en heel, heel, heel veel ananas.

Spaanse peper
Voordat je begint aan je vijfde peper, neem even de tijd om dit te lezen. Pepers schijnen ook te werken om de weeën op te wekken, maar een exemplaar is wel genoeg. De vraag is alleen of je echt zin hebt om in brand te staan zo vlak voor een bevalling…

Chinees
De nummer 51, 42 en 74 met satésaus kunnen besteld worden, want Chinees schijnt hét middel te zijn om het begin van de bevalling op te wekken. Of het echt werkt is de vraag, maar hé: dan heb je in ieder geval nog lekker gegeten!

Bruine bonen
Het zou ook niet onze favoriet zijn, maar bruine bonen zouden moeten werken. Waarschijnlijk komen er wel allerlei gassen ‘los’, maar of je er weeën van gaat krijgen? In ieder geval niet echt fijn als je vervolgens nog een hele nacht naast je vriend ligt die ze ook heeft gegeten.

Wonderolie
Twee eetlepels van dit goedje en jawel: het wonder gaat (onmiddellijk) geschieden. Het schijnt niet echt een feestje te zijn om op te drinken, dus reken niet op je partner die gezellig een glaasje meedrinkt. Het wondermiddel is te koop bij de apotheek, maar informeer wel eerst bij je verloskundige of het nu echt zinvol is om een flinke teug te nemen.

Voetmassage
Het schijnt dat als je op een bepaalde plek onder de voet drukt, er een wee wordt opgewekt. De zenuw vanuit je voet geeft namelijk een direct seintje naar je hersenen dat je moet bevallen. Inderdaad, een raar verhaal is het wel. Maar het kan nog vreemder: een paar keer knijpen in je achillespees en je schijnt een paar uur later al aan het bevallen te zijn….

Acupunctuur
Prik prik prik en je baby is er binnen enkele uren. Uiteraard niet om zelf uit te proberen op de keukentafel.

Volle maan
Als de maan in volle glorie schijnt, dan worden er meer kinderen geboren. Dat is de bewering inderdaad en daarbij dan de tip om naar een volle maan te gaan kijken. Dus doe die gordijnen open en kijk of jouw opwekker ergens aan de hemel staat.

Tepels masseren
Het kan geen kwaad om deze te proberen natuurlijk. Misschien is het wel fijn als jouw man even je tepels masseert of eraan zuigt. Wellicht een wee-opwekker, maar anders in ieder geval het startsein voor een lekkere vrijpartij.

Let wel op:deze tips komen van het internet, dus wij raden je aan eerst je verloskundige of huisarts om advies te vragen voor je aan het experimenteren slaat.