Strak in het park

Hardlopen door het bos? Old news! Bootcampen is de laatste (hardloop-)trend. Bij deze obstacle run doorsta je hindernissen zoals klimrekken, modderpoelen en heuvels terwijl je lekker door de buitenlucht rent.

Fris en afwisselend
Ook fijn: het is in groepsverband, je traint zowel je conditie als je spieren én je hoeft niet naar een zweterige sportschool, maar je sport lekker in de frisse buitenlucht. Terwijl je met je groepsgenoten en begeleider een rondje hardloopt, gebruik je objecten in je omgeving om onderweg oefeningen te doen. Grasveld? Sit-ups. Bankje? Opdrukken. Door de afwisseling en de afleiding van het buitenzijn, is het uur zo om. Lijkt het je wat? Er zijn door heel het land groepjes te vinden, zoals die van thebootcampclub of bootcampteam.

Shop je spotoutfit bij elkaar
Maar voordat je begint met je warming-up, is het verstandig om eerst een goede sporty outfit te scoren. Op wehkamp.nl/viva vind je speciale crossfitschoenen voor bootcampen, die zowel ondersteuning bieden bij zware oefeningen als bij hardlopen. Ook belangrijk: kleed je niet te warm aan, want de temperatuur tijdens een sessie loopt al snel op. Een hemdje met daarop een isolerend jack – in toepasselijk legerprintje – is voldoende en biedt ook bescherming als het weer tegenzit.

816726_pb_01 816729_pb_01 816771_pb_01
Van links naar rechts en van boven naar beneden zie je: jack (Reebok € 73), top (Reebok € 40), capri (Reebok € 40) en sportschoenen Crossfit Nano Speed (Reebok € 100).

Meer hardlooptips en -inspiratie? Neem dan een kijkje op de VIVA Sportief-Facebookpagina!

© beeld: iStock