Strak plan: Marloes probeert fitter te worden – Deel 2

fitter

Drie keer per week sporten. Dat is het plan. Ik heb het aan mezelf beloofd. En aan m’n personal trainer, die momenteel op vakantie is. “Als ik terug ben wil ik resultaat zien,” riep Lino me vorige week na toen ik bezweet op de fiets stapte. “Blijf thuis trainen hè. En gezond eten.” Joe!

Geloof me, dit keer bleef het niet bij een voornemen: het is me gelukt! Nou ja… een beetje dan. Ik deed deze week netjes ’s ochtends mijn ‘huiswerkoefening’. Hop, armen onder die schouders. Buik aanspannen. Kont omlaag. Niet op de knieën steunen. Nee, nee, nee, echt niet. En volhouden. Precies 120 seconden lang vol in de plank. Man-o-man, wat is dat zwaar. Want zeg eerlijk, niemand vindt het toch écht heel leuk en gaat voor zijn lol om 7:00 uur, nog in pyjama, in de plankhouding staan? En dus heb ik de oefening maar twee keer uitgevoerd. Lino, ik weet dat je meeleest: sorry. Oprecht. Dit hadden we inderdaad niet afgesproken.

Toch heb ik daadwerkelijk welgeteld wél drie keer gesport. Net nog. Ik had de busaansluiting gemist, en moest een sprintje trekken om op tijd bij m’n afspraak te zijn. Daar kon geen trainingssessie tegenop. Ik ben kapot als ik bij de toko aankom waar mijn collega’s en ik hebben afgesproken. Wat zeg ik? Afgepeigerd! En kijk, als er dan op zo’n moment een bord spekkoek voor mijn neus wordt neergezet, dan is het toch niet mijn schuld dat ik voor een plakje zwicht? Het is pure overmacht. En stiekem vind ik dat ik het ook wel heb verdiend na een half uur snelwandelen. Net als dat chocolaatje bij de thee.

“Al gezien dat het fortune chocolate-cookies zijn?” zegt mijn collega. Nee! Maar ik veer helemaal op, want ik hou ervan. Wat staat er op die van jou? vraag ik. ‘Your lucky number one will be knocking on your door” lacht ze. “En bij jou?” Uhm…

Put me down and run to the gym!

Straks weer even planken dus.VIVA-redacteur Marloes Teerenstra (30) is bang voor De Grote Aftakeling, want nu ze de drie-nul heeft aangetikt zou het volgens velen lichaamswise alleen maar bergafwaarts gaan. Tijd om fit te worden, zonder dat het topsport wordt. Gaat het lukken? En: tips, anyone?

marloes@viva.nl

Lees hier hoe het vóór mijn dertigste is gegaan.
En vorige week: strak plan deel I.

Beeld: Judith Vermeijs