“Hij heeft altijd binnen gestaan”

mijn autocoach

Een auto kopen is best spannend. Het is natuurlijk niet zomaar een aankoop die je even tussen neus en lippen doet. Er zijn veel dingen waar je op moet letten, en dan is een béétje verstand van zaken best gewenst. Natuurlijk kun je je vriend, je vader of je technische buurman meenemen naar de garage – maar laten we eerlijk zijn, die weten ook niet álles. Of misschien heb je geen autokenners in je omgeving en kun je wel wat hulp gebruiken.

Hulp van Z tot A
Uit onderzoek blijkt dat 32% van autokopend Nederland zich wel eens belazerd heeft gevoeld na de aanschaf van een tweedehands auto. Er komt ook veel bij kijken. Welk type moet je kiezen? Is de auto technisch in orde? En is hij niet te duur? Over deze vragen hoef je niet meer te stressen, want daarvoor kun je hulp zoeken bij Mijn Autocoach. Die helpt je van Z tot A: van Zoeken tot Aankoop. Deze coach – die ruime ervaring heeft in de automotive industrie – gaat met je mee naar de verkopende partij, inspecteert de auto van jouw keuze en voert de prijsonderhandeling voor je uit. Ook kan de coach een top drie maken van auto’s die aan jouw wensen voldoen. Hij gaat vervolgens mee om de auto’s te inspecteren en doet ook de prijsonderhandeling.

Geld besparen
Het mooie aan Mijn Autocoach is dat-ie praktisch niets kost. Sterker nog, hij bespaart je zelfs geld. Voor een coach betaal je €295, maar hierbij krijg je de garantie dat dit bedrag wordt terugverdiend met de aanschaf van de auto – die stukken goedkoper uitvalt dan wanneer je op eigen houtje de wagen zou hebben gekocht. Kom je uiteindelijk toch niet tot een aankoop, dan betaal je niets voor de coach.

Veilig over de weg
Heb je kinderen en zoek je een veilige bolide om je zoon(s) en/of dochter(s) te vervoeren? Ook dan is Mijn Autocoach dé partij om je van dienst te zijn. Veel vrouwen schakelden eerder Mijn Autocoach in voor het zoeken van een auto die veilig is om hun kinderen mee te nemen, en daarom is het mogelijk om een coach te krijgen die focus legt op het vinden van een kindvriendelijke en -veilige auto.

Mijn Autocoach is een initiatief van Ernst en Joost Zijlstra, twee ondernemers en (ex-)topsporters uit Groningen die met deze nieuwe service mensen willen begeleiden bij de aanschaf van hun auto. In juli 2011 is Mijn Autocoach gestart met een pilot in de provincie Groningen. Nadat meer dan honderd kopers succesvol de hulp van de coaches hadden ingeroepen, is besloten om iedereen in Nederland te gaan helpen en de dienst meer bekendheid te geven.
Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website.