Superfoodrecepten: goji bessen

goji bessen


Elke week, op maandag, hebben we het over een andere superfood. Dit zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen.

Waarom super? Goji bessen zitten vol vitamines zoals B1, B2, B6, naast aminozuren en andere belangrijke voedingsstoffen. Goji bessen bevatten bovendien tot 500 keer meer vitamine C dan een sinaasappel. Er zitten 21 mineralen en sporenelementen in zoals ijzer, zink, koper, calcium, magnesium, selenium en fosfor. Ze bevatten ook proteïnen en essentiële vetzuren.                              

Dit superfood zou, volgens de Chinese geneeskunde, een gunstige werking op huidveroudering en libido hebben. In China worden deze kleine rode besjes ook wel ‘happy berries’ genoemd omdat ze een positieve invloed zouden hebben op het humeur. Dat kunnen we wel gebruiken met dit weer niet waar?

Goji bessen kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Bijvoorbeeld in salades of soepen maar ook als tussendoortje. De bessen zijn ook lekker en voedzaam als ze verwerkt zijn in een smoothie.
Recepten met goji bessen:

Muffins met Goji bessen en honing – 12 stuks