Tips voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering voor 2021

Zorgverzekering 2021

Het einde van het jaar markeert voor velen ook het einde van de zorgverzekering. Slim, want door regelmatig over te stappen kun je (veel) geld besparen. Maar waar moet je op letten als je wil dat zo’n overstap een beetje (boel) voordeel oplevert? Wij zetten tips voor je op een rijtje. 

Gelukkig bestaan er tegenwoordig behoorlijk wat onafhankelijke vergelijkingssites voor het uitkiezen van een zorgverzekering voor 2021. Maar, dat betekent niet dat het niet nóg goedkoper kan. Dat brengt ons meteen tot tip 1.

Tip 1 – Check, dubbelcheck

Heb je volgens de vergelijkingssites de goedkoopste? Check dan ook altijd nog even de website van de zorgverzekering zelf. Je weet maar nooit, misschien kun je wel nog meer geld besparen door een bepaalde module uit te vinken of toch voor twee fysiobehandelingen minder te gaan aankomend jaar. En (tip 4); soms krijg je een kadootje als je via een bepaalde site iets afsluit.

Tip 2 – Hoeveel?!

Kijk kritisch naar wat er in je pakket zit. Klinkt natuurlijk als een open deur, maar als jij jaarlijks negen fysiobehandelingen in je pakket hebt zitten, waarvan je er maximaal twee gebruikt, is dat een beetje zonde. Hetzelfde geldt voor tandartspakketten: betaal jij ieder jaar voor volledige vergoeding tot €750,- euro aan tandartskosten, maar ga je slechts twee keer per jaar ter controle én ben je een hele trouwe poetser/flosser? Dan kun je je best een tandje lager verzekeren.

Tip 3 – Betaal minder

Wil je extra korting op je zorgverzekering? Dan kun je ervoor kiezen om je premie per jaar te betalen óf om je eigen risico te verhogen. Standaard is het eigen risico €385,-, maar als je ‘m vrijwillig verhoogd, betaal je per maand minder. Let op: als er dan iets gebeurd, moet je wel tot aan het bedrag van je eigen risico zelf betalen.

Tip 4 – Kadootje

Heb je nog niet genoeg cadeaus gehad in de decembermaand? Kijk dan naar de kadootjes die je krijgt bij de zorgverzekering, vaak als je via een bepaalde website afsluit. Dit kan variëren van korting op een bepaalde fiets tot een elektrische tandenborstel. Toch leuk!

Tip 5 – Budgetpolis

Heb jij eigenlijk nooit wat en echt maar heel weinig zorg nodig? Kijk dan eens naar een budgetpolis; een goedkope natura basispremie met beperkte contractering. Betekent dus dat je bij minder ziekenhuizen of zorgverleners terecht komt, maar hé; jij bent geboren voor ’t geluk.

Tip 6 – Familie

Sluit je een zorgverzekering af voor het hele gezin? Let dan vooral ook even extra op de polissen voor kinderen. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen standaard mee verzekerd. Ga er ook niet meteen vanuit dat jij en je partner dezelfde zorgverzekeraar moeten hebben; het klinkt makkelijk (en dat is het qua uitzoekwerk ook wel), maar het kan je flink wat geld schelen als je per persoon kijkt wat het meest voordelig is.

Bron: Independer 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Independer | Beeld: Shutterstock
Selien (27) woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster