To run or not to run?

Rennen, run

Het is een vraag die al ruim twee weken door mijn hoofd speelt. Ben ik fit genoeg om 16.1 km te lopen?

Als ik deze vraag nu zou moeten beantwoorden zou het antwoord ‘nee’ zijn. Ik kamp momenteel namelijk met een hardnekkig griepje. En met nog maar 10 dagen te gaan begint de tijd flink te dringen.

Ik moet toegeven. Ook zonder dat griepje maakte ik mij al zorgen. De laatste keer dat ik liep was op 27 augustus, toen heb ik 8 km volbracht. En daarvoor had ik ruim twee weken niks gedaan. Ik verzon overal smoesjes voor, en ben tot de conclusie gekomen dat hardlopen misschien toch niet echt mijn ding is. (Wat een rot uitdrukking eigenlijk ‘mijn ding zijn’.)

Wat ik in de tussentijd wel heb gedaan? Ik ben begonnen met een hele gave nieuwe baan. En ik ben op vakantie geweest naar Barcelona, waar ik veel tapas heb gegeten, sangria en mojitos heb gedronken. En vooral heel demonstratief geen hardloopschoenen heb meegenomen. 🙂

Ik hoop dat mijn griepje snel verdwijnt, en ik de laatste 10 dagen nog 3 of 4 keer kan lopen. Kan iemand in dat geval dan een zuurstoftank klaarzetten bij de finish?

Volg Nienke (@N1enke) en Nikky (@Nikjenikkes) de komende weken in de aanloop naar de Dam tot Damloop op VIVA.nl/damloop en op Facebook.com/VIVAsportief. Hier vind je ook trainingsschema’s.