Top 10 Kampeertrends

geroosterde venkel

Recessie
Vanwege de recessie gaan we met z’n allen minder vliegen en meer met de auto op vakantie. Een luxe kampeervakantie is dan een goed alternatief. Het is minder duur en milieuvriendelijker dan vliegen. Bovendien heb je tijdens zo’n campingvakantie echt tijd voor elkaar. Samen in het zwembad, lekker barbecuen en een spelletje spelen. Tot rust komen en genieten van het gezin.

Safaritent
Het nieuwe kamperen. Wel het echte kampeergevoel van een tent, maar toch ook een gevoel van luxe. De safaritent doet denken aan Zuid-Afrikaanse tenten, maar de inrichting is aanzienlijk luxer. Naast een compleet ingerichte keuken, is een overdekt (houten)terras met houten tuinset en zonnebedden. De inrichting is extra aangekleed met mooie accessoires. Dat is kamperen op z’n mooist.

Loft
Ook stacaravans worden steeds luxer. De loft is zo’n nieuw model stacaravan, met een vide! Het interieur van dit nieuwste model stacaravan is zeer eigentijds en modern. Er zijn 3 slaapkamers en op de vide boven de keuken is extra slaapruimte voor 2 personen. De loft bereik je via een stevige trap. Ook zijn er 2 badkamers en 2 toiletten, dus geen wachtrijen ’s morgens voor de douche.

Back to basic
Wat is er mooier dan een vakantie middenin de ongerepte natuur? Dat kan bij UK Escapes van Eurocamp. Je viert vakantie in alle vrijheid op idyllische locaties in Engeland, Wales en Schotland en gaat echt back to basic. Verblijf is in een bungalowtent (met echte bedden). Er is een supermarkt en goede sanitaire voorzieningen. Er is geen elektriciteit maar in de tent vind je een opwind lantaarn en een koelbox met koelelementen.

Zwemles voor peuters
Speciaal voor kinderen van 1 t/m 4 jaar wordt op een aantal campings in Frankrijk zwemles gegeven. Een goede voorbereiding op het échte zwemdiploma. De zwemklas bestaat uit 6 tot 12 kinderen met een ouder. De les bestaat uit:vertrouwd raken met water, basisvaardigheden voor het zwemmen, veiligheid in het water.

Boomhut Keycamp
Welk (volwassen) kind droomt er niet van? Slapen tussen de vogels en eekhoorns, in een echte boomhut. De boomhut is de nieuwste accommodatie van Keycamp, hoog in de bomen. Een zeer originele, milieuvriendelijke en avontuurlijke manier om te overnachten.

Low-budget
Met een meivakantie van 2 weken wordt het steeds aantrekkelijker om in deze periode op zonvakantie te gaan. Ten zuiden van Parijs is het dan al heerlijk weer. Je bent dan een stuk voordeliger uit. Met de auto bespaar je bovendien reiskosten, die bij een vliegreis een stuk hoger liggen

Milieubewuste campings
Steeds meer campings zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid als het gaat om het milieu. Met waterbesparende douchekoppen, kranen en toiletten. Verschillende campings gebruiken zonnepanelen om het water in het zwembad te verwarmen. Spaarlampen en LED-verlichting vervangen de gloeilamp en er wordt eco-vriendelijk waspoeder gebruikt.

Kamperen in de USA
Veel mensen dromen ervan: een reis naar Noord-Amerika. Met de lage stand van de dollar wordt zo’n reis ook voor steeds meer mensen haalbaar. Bovendien kun je het verblijf betaalbaar houden, door te gaan kamperen. Bij Eurocamp verblijf je in een comfortabele lodge, kabin, of stacaravan. Heel bijzonder is een vakantie in een wereldberoemde Airstream Caravan van hoogglans aluminium. Zo krijg je het ultieme ‘USA gevoel’.

Thema vakantie
We gaan niet meer zomaar twee weken weg om te genieten van de zon en van elkaar. Er moet tijdens de vakantie ook iets te doen zijn. Vooral stellen zonder kinderen kiezen steeds vaker voor een vakantie met een thema. Dat kan een actieve vakantie zijn, met de nadruk op fietsen en wandelen. Maar ook wellness, golf en culinair zijn populair.