Top 5 best gelezen artikelen – week 37

best gelezen

Heb je het deze week druk gehad en had je daardoor geen tijd om VIVA.nl te checken? No worries, we zetten de artikelen die je echt niet gemist mag hebben op een rijtje.

Maan de Steenwinkel: ‘Bevestiging is belangrijk voor me’

maan de steenwinkel

Wat Maan de Steenwinkel (21) het liefst doet met haar eerste echte vriendje? In zijn enorme luipaardauto naar kleinkunstheld Wim Sonneveld luisteren. Zonder te bedenken wat anderen ervan vinden.

Tekst: Guuz Hoogaerts | Foto’s: Kee & Kee Via Stickystuff

Er komt een moment, en dat moment komt snel dichterbij, dat interviews als deze niet meer beginnen met een zin die lijkt op: ‘We kennen Maan de Steenwinkel allemaal als de meest succesvolle winnaar van The voice of Holland.’ De koppeling van de zangeres met de populairste tv-talentenjacht van Nederland schuift steeds verder naar de achtergrond.

Kiki #26: ‘Ik voel zijn erectie tegen mijn kont aan duwen, maar ik raak er alleen geïrriteerd door’

Dinsdag

Wanneer ik een übersaai dossier af heb, open ik snel mijn telefoon om te zien of er iemand wél spannende avonturen beleeft. Mia heeft op Insta allerlei kiekjes van een beige puppy gezet en krijgt daarvoor een triljoen likes. Floor post foto’s van Barcelona. Zo stoer dat ze daar in haar eentje op vakantie is! Dat zou ik nooit durven.

Aha! Zo komt die plotselinge haar op je kin

Het is een herkenbare situatie voor velen: je kijkt in de spiegel en ziet opeens een flinterdunne haar op je kin, soms wel langer dan 1,5 centimeter. Hoe komt die haar daar?

Baardgroei is niet bepaald iets wat veel voorkomt bij vrouwen, maar toch prijkt er soms opeens zo’n lange haar op je kin. Waar dat mee te maken heeft? Niet met je shampoo, stress of nieuwe crème, maar met je hormonen.

Wat zijn toch die schokken van je lichaam vlak voor je in slaap valt?

Iédereen heeft dit wel eens meegemaakt: op het moment dat je in slaap valt, schrik je wakker van een been, arm of nek dat een plotselinge beweging maakt. Het lijkt wel alsof er een schok door je lichaam gaat… Terwijl je daar de rest van de dag geen last van hebt. Waar komt die schok vandaan?

In veel van die ‘schokkende gevallen’ (ha!), kijk je van tevoren in je zogenaamde dromen een gapende diepte in of sta je op het punt om ergens van af te vallen. Wat volgt is een schrik, gevolgd door verbazing. Want je ligt gewoon veilig in bed, dus wat is er zojuist gebeurd…? Deze schok of val wordt ook wel een slaapstuip genoemd (dure term: hypnagoge shock).

De hipster is nu echt passé: mannen willen nu ‘scumbro’s’ zijn. Sexy of niet?

Jarenlang, vermoedelijk vanaf het jaar 2011/2012, heerste de klassieke hipster look over het straatbeeld. Knotje, baard, opgerolde spijkerbroek, nonchalant t-shirt, liefst met een even nonchalant houthakkershemd. Jup, dat was de hipster look, een look geliefd bij zowat iedere man. Nu, anno 2018, is de hipster officieel passé. Mannen willen massaal aan de scumbrostijl.

Scumbro

Schrik niet, wij kenden het woord ‘scumbro’ ook niet. Maar als we Urban Dictionary mogen geloven, wordt hiermee een ‘evolutie van normcore’ aangeduid. Maar wat is ‘normcore’ dan, horen we je denken. Normcore staat voor een unisex modetrend, waarbij je vooral zo pretentieloos, normaal uitziend erbij wil lopen. En dat is precies waar de scumbrotrend verder gaat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.