Úít die knellende B.H.!

geroosterde venkel

Goed nieuws! Hyperparenting is uit.

Volgens het maandblad Psychologie mogen we weer gewoon in onze gebruikelijke lethargie verzakken. Het is niet langer noodzakelijk om onze kinderen van knutselclub naar knutselclub te brengen. Allemaal onzin; niemand wordt er gelukkiger van. Moeder niet – die staat onder hoogspanning – vader niet – die voelt zich volkomen ondergeschikt aan de kinderen – en bovenal de kinderen niet. “Overstimulatie kan zelfs leiden tot faalangst,” aldus Psychologie magazine.

Kinderen zijn niet maakbaar. Het zijn geen economische modellen. Weg dus met de designverjaardagen en sculptuurtraktaties. Terug naar koekhappen en dropveters. Helemaal goed. Ik heb het artikel verslónden. Wat zeg ik? Ingelijst op de WC gehangen! Iedereen mag het weten. Gewoon negeren die kinderen, dat is het beste. Alleen dán leren ze zichzelf te vermaken en creatief te denken. En dát, beste mensen, leidt weer tot goede managers en uitstekende leidinggevenden.
Als klap op de vuurpijl komt het artikel met een spectaculaire tip: doe je dan tóch iets met je kinderen, doe dan vooral iets wat je zélf leuk vindt. Daar krijgt niet alleen het kind, maar ook jíj energie van. Ha! Wist ik natuurlijk allang, maar nu heb ik bevestiging. Meer heb ik niet nodig. Ruim baan voor moeder en dochter.

Vanavond gaan we de kroeg in!