Ultieme familieauto van 2012: Ford C-Max

geroosterde venkel

Radio aan, lekker najaarszonnetje erbij, geen files onderweg, complete harmonie op de achterbank. De jongste slaapt, de oudste telt blauwe auto’s. Soms kan een autorit met het gezin niet lang genoeg duren. Zeker in een echte gezinsauto. Het is niet voor niets dat bijna alle merken een echte gezinsauto in het assortiment hebben.

Bij het toekennen van de prestigieuze titel ‘ANWB Gezinsauto van het Jaar 2012’ werd gekeken naar auto’s met minimaal vijf deuren, meer dan voldoende binnenruimte, een schoon energielabel en een vanaf-prijs van niet meer dan € 25.000. De Ford C-Max scoorde de meeste punten.

De onbetwiste winnaar

Wat heeft de Ford C-Max dat andere gezinsauto’s niet hebben? Volgens de jury combineert de Ford C-Max de beste eigenschappen van zijn vijf grootste concurrenten.

De Ford biedt de meeste interieurruimte, heeft handige gebruiksmogelijkheden en scoort op veer- en geluidscomfort, aldus de jury.

De auto heeft ook een sportieve kant: de motor lijkt veel krachtiger dan de specificaties doen vermoeden en de C-Max mag dan een hoogzitter zijn, hij stuurt níét als een busje. Dat maakt de C-Max extra leuk voor de autoliefhebbende ouder(s).

Handige gebruiksmogelijkheden
De Ford heeft een hoge zitpositie, de bagageruimte heeft een lage tildrempel. Daarnaast heeft de auto diverse hulpsystemen, bijvoorbeeld een dodehoekverklikker, verschuifbare stoelen achterin en een start/stop-systeem. Deze mogelijkheden zorgen samen voor extra comfort en veiligheid.

De vijf die het niet werden…
De Ford liet vijf concurrenten achter zich. Stuk voor stuk prima gezinsauto’s, maar ze misten net dat beetje extra wat de Ford wel heeft.

De Volkswagen Jetta vond de jury een beetje ‘braaf’. De Opel Astra Sports Tourer is wat ‘lui’ bij lage toeren. De Mini Countryman heeft net te weinig binnenruimte voor een compleet gezin. De Chevrolet Orlando heeft een verouderde benzinemotor en een enigszins ‘goedkoop’ uitgevoerd interieur. De Citroën DS4 heeft achterportieren met een scherpe punt en (te) zachte stoelen.

Meer weten over de Ford C-Max? Bekijk dan hier de video.