Valentijnsdag at home: dít kun je doen op een thuisdate

Thuisdate valentijnsdag

Valentijnsdag staat voor de deur, maar de deur kun je niet echt uit. Dat wandelen komt je ondertussen ook je neus uit en een picknick met -8 op de planning is nou ook niet bepaald het toppunt van romantiek. Als je het toch wilt vieren (sowieso doen, vind ik. Vieren wat er te vieren valt in deze tijd), zó organiseer je een perfecte thuisdate.

 • Tover je huis om tot een romantisch liefdesnest
  Je bent je eigen huis misschien (ik in ieder geval) wel een beetje zat. De oplossing? Tover je woonkamer om tot een liefdesnestje. Hoe? Sleep dat matras naar beneden, knal lovesongs uit je speakers, zet het hele huis vol met kaarsjes en rozenblaadjes en zet een (virtueel) haardvuurtje aan. Pak die kerstlampjes maar weer tevoorschijn en hang ze boven het matras, wacht tot het donker is et voila: het is net of je niet in je eigen huis zit.
 • Paint & wine
  Een trend uit Amerika en – de naam zegt het al – je gaat schilderen en wijn drinken. Geen zorgen: je hoeft niet góed te kunnen schilderen, het gaat er gewoon om dat je plezier hebt. Hoe? Koop twee doeken, zet een YouTube filmpje (stap voor stap) of een (stap voor stap) afbeelding neer en aan de schilder. Oh, en vergeet het belangrijkste niet: een goede fles wijn en twee glazen.
 • Organiseer een eetavond in een bepaald thema 
  Je eet iedere avond al thuis, dus met zo’n date night wil je wel eens wat anders. Organiseer dan een avond in een bepaald thema. Een Spaanse avond, Italiaanse avond of ga voor een culinair foodtripje met gerechten uit het Midden-Oosten. Smullen!
 • Geen huispak of joggingsbroek
  Het is natuurlijk makkelijk om gewoon in je huispakkie te verschijnen, maar als je uiteten was gegaan naar een restaurant had je wél alles uit de kast getrokken. Doe dat nu ook, doe je best voor elkaar. Voel je je ook beter.
 • Sexy time 
  Romantiek beperkt zich niet tot een dagdate of dinertje, nee. Spice het up in de slaapkamer! Bespreek eerst met elkaar wat je seksuele fantasie is en probeer die uit te laten komen. En ook hier geldt: doe je best voor elkaar. Een gezellig pakje of lingeriesetje kan heel leuk zijn. Of niet, zelf weten. En als je dan toch bezig bent, met deze standjes kom je het makkelijkste tot een hoogtepunt. You’re welcome.
 • Wellness thuis
  Tover je badkamer om tot een mini spa en pak al je scrubjes, cremetjes en makertjes erbij. Spa tijd! Zó creëer je je eigen mini spa. Leuk voor V-day: geef elkaar een spaatje mét ontspannende spamuziek erbij.
 • Dag-date
  Valentijnsdag duurt de hele dag, dus je kunt natuurlijk ook overdag op pad met je lover. Ga voor een coronaproof uitje voor buiten (geen zorgen, je hoeft niet wéér te wandelen).
 • Leren masseren 
  Ga voor een online massagecursus. Romantisch, leuk om samen iets nieuws te leren én om meteen op elkaar uit te oefenen. Als je het een beetje slim aanpakt, ben jij trouwens degene die er het meeste profijt van heeft. ‘Eh lief, ik ben vergeten hoe dat ook alweer moest. Wil je het even laten voelen?’. Missie geslaagd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Getty Images
Selien (27) woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster