Klaar is couscous

VIVA’s Anouk wisselt wekelijks haar stukje vlees af met vis en Valess. Haar nieuwste ontdekking: de Filet Marrakech die perfect matcht met een zomerse couscous-salade. Heb jij zelf ook lekkere tips voor een dagje zonder vlees? Deel ze dan met ons! 

Filet marrakech met couscous en geroosterde groenten-puree

Voor 2 personen: 1 aubergine • 2 rode paprika’s • 1 ui • 2 teentjes knoflook • 4 tomaten • 2 el olijfolie • 1 tl gemalen komijn • 1 el verse koriander • 150 gr couscous • Valess Marrakech

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergine doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aubergine in 15-20 min. gaar (tussendoor omdraaien). Als hij klaar is, kun je het velletje verwijderen. Snij de geroosterde aubergine, paprika’s, ui, knoflook en tomaten in stukjes. Roerbak eerst de ui, knoflook en tomaten in olijfolie en voeg pas na 5 min. de aubergine- en paprikablokjes toe. Bak alles 5 min. op hoog vuur en pureer daarna met een staafmixer. Bak de Valess Filet Marrakech in 4 min. goudbruin in een koekenpan (tussendoor omdraaien). Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Variatietip: roer stukjes komkommer, feta, koriander en munt door de couscous. Recept: Valess.nl

m1nxf19cnrxk

Tip: Met een knipoog naar de Schijf van vijf helpt de schijf van Valess je om dat dagje zonder vlees extra leuk te maken!

Volg en tip Anouk op Twitter via @VIVA_NL, praat mee onder de #vleesvrijdag en laat ons weten wat jij vanavond naar binnen ‘schijft’.

Meer inspiratie? Probeer ook eens schnitzel met blauwe kaas