Van ovenschotel naar nazomerpasta

geroosterde venkel

Wat een weertje hè? De stevige ovenschotels gaan toch maar weer even de kast in. Vandaag maakte ik een snelle en lekkere pasta, zo eentje waarin je ook zin hebt bij de eerste lentestraaltjes.

Deze pasta is trouwens ook erg lekker met Noorse garnaaltjes! Als groente kun je ook doperwten, jonge kapucijners, tuinbonen of groene asperges (allemaal uit diepvries) nemen.

Penne met gerookte zalm en snijbonen, voor 2 personen:

200 gram penne
225 g snijbonen (diepvries)
100 gram gerookte zalm, snippers
2-3 el crème fraiche
75 gram verse roomkaas met kruiden
zout & peper

Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Doe de crème fraiche met de roomkaas in een steelpannetje en verwarm op laag vuur; roer regelmatig. Doe de bevroren snijbonen in een vergiet en ontdooi ze onder stromend warm water, laat goed uitlekken en verwarm 1 minuut met de room mee. Warm de snijbonen kort mee zodat ze lekker knapperig en mooi groen blijven. Schep de roomsaus met de snijbonen en de zalmsnippers door de penne. Maal er (citroen)peper en wat zout boven, schep door en serveer. Geen kaas!

Schep naar eigen smaak 50 g rucola met de peper en zout door de pasta of geef de rucola apart als salade met een balsamicodressing en geroosterde pijnboompitten.