Vanessa Bryant herinnert overleden Kobe met aangrijpende speech

Vanessa Bryant

Door alle ellende van afgelopen jaar zouden we bijna vergeten dat het nog niet eens een jaar geleden is dat basketballer Kobe Bryant en zijn dochter omkwamen in een tragisch helikopterongeluk.

Tijdens het in memoriam van de bekendmaking van TIME’s Person of the year herdenkt Vanessa Bryant haar overleden geliefdes in een aangrijpende video.

‘We tellen de levens’

‘Woorden doen geen recht aan de rouw die we afgelopen jaar voelden. Op ieder level van menselijk contact, van over de hele wereld tot tegenover je aan tafel, ervaarden we een diep verlies’, begint Vanessa haar speech. ‘We namen afscheid van echtgenoten, dochters, vrouwen, zonen, grootouders, vrienden en nationale helden. We tellen nog steeds de levens die door deze wrede pandemie inmiddels wereldwijd meer dan een miljoen zielen het leven kostte.’Na Vanessa’s woorden speelde cellist Yo-Yo Ma en Kathryn Stott een versie van het nummer Over the rainbow.

‘Ik mis je’

Kobe en zijn 13-jarige dochter Gianni kwamen in januari dit jaar om het leven tijdens een helikopterongeluk. De crash kostte nog zeven anderen het leven. Op zijn verjaardag in augustus deelde de weduwe op Instagram hoe vreselijk ze haar man mist. ‘Ik mis je grote knuffels, je zoenen, je lach, je harde lach. Ik denk de hele tijd aan je zachtheid en je geduld. Ik denk altijd hoe jij iets zou aanpakken bij alles wat er op mijn pad komt.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: People. | Beeld: Brunopress
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen. @susandalstra