Vechtscheiding: da’s zó 2013!

Bij een scheiding komt veel verdriet kijken, maar voor veel mannen en vrouwen is het ook een nieuw begin. Tijd om een nieuw hoofdstuk te starten. Voor velen betekent scheiden een hernieuwde vrijheid, of op zijn minst de oplossing van een bestaand probleem.

Maar zo’n oplossing kan wel wat praktisch scherpe kantjes hebben. Bijvoorbeeld: je moet nu rondkomen van één inkomen, en dat terwijl je ook minder kunt werken omdat je meer thuis moet zijn voor de kinderen. Of de kinderalimentatie blijkt laag uit te vallen, want er is geen rekening gehouden met de dure beugel die je zoon of dochter nodig blijkt te hebben. En dan is je spaarrekening ook flink geslonken, want je had dat geld hard nodig om je halve inboedel aan te vullen.

Zó 2013!

Eén op de drie relaties eindigt in een scheiding, dus een hoop vrouwen hebben hiermee te maken. En dikke kans dat veel van deze breuken uitlopen in een vechtscheiding. Want veel (ex-)koppels stellen een scheiding uit, juist door die onzekerheid aan financiële gevolgen. Waardoor je – onnodig – in een ongezonde relatie blijft hangen.

Daar hebben we geen zin in: een vechtscheiding is zóóó 2013! 😉 Het is daarom goed om van tevoren bepaalde zaken alvast uit te zoeken en vast te leggen. Daar kun je al mee beginnen als jullie besluiten te samenwonen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het huis, mochten jullie onverhoopt uit elkaar gaan? Zijn er speciale regelingen die je als getrouwd stel kunt treffen voor je pensioen? Trouw je in gemeenschap van goederen?

Stel je vraag!

Kortom, veel dingen om aan te denken. Maar wat allemaal? We kunnen ons voorstellen dat er nu tientallen vragen in je hoofd opduiken. Goed nieuws: die kun je allemaal stellen aan het ABN AMRO Kennisteam, dat dagelijks (behalve zondag) op het VIVA-forum jullie vragen beantwoordt over bijvoorbeeld alimentatie (waar heb ik recht op?), pensioen (wat voor invloed heeft het wel of niet hebben van een relatie daarop?) en betalingsproblemen (hoe kan ik als pas gescheiden moeder toch mijn rekeningen betalen?).

De komende twee weken hebben we een team van specialisten op dit gebied klaar zitten die al jullie vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn vragen over woonlasten, uitgaven en betalingen ook nog steeds van harte welkom. Je vindt het topic hier!

Beeld: wissanustock / 123RF Stockfoto