Velkommen in Noor(d)s Lapland: een authentiek ijzig sprookje

geroosterde venkel

Waar de Noordkaap op 71c Noorderbreedte weerspiegelt in de Barentsz Zee. Maar waar het grillige landschap bovenal uitnodigt om deze regio te ontdekken. Een winters sprookje dat je helemaal zelf regisseert.

Zien
Het Noorderlicht!
Een bijzonder natuurverschijnsel dat je eens in je leven gezien moet hebben. Mystiek, spectaculair, verbazingwekkend en adembenemend. En het verdwijnt even onverwacht en snel als dat het verschijnt.

Horen
Blaffende honden, die er naar uitkijken om de sneeuw in te trekken. Geef je over aan de natuur, waarbij de husky’s je de weg wijzen over weidse vlaktes, door bossen en valleien. Om na een bijzondere ervaring aan het einde van de rit weer in de bewoonde wereld terecht te komen.

Proeven
Italië heeft zijn pizza, Frankrijk haar croissants. Noor(d)s Lapland de Koningskrabben!
Reusachtige krabben – soms wel tot 3,5 meter in doorsnee – die je met een beetje moed ook zelf op kunt vissen. En reken maar dat je trek krijgt na een dag in de natuur waar sneeuw en ijs het ruige landschap domineren.

Ruiken
De natuur. Verse sneeuw op de dennenbomen, haardvuur en rendieren bijvoorbeeld ruik je al op afstand. Maak kennis met deze viervoeters en hun hoeders. De oorspronkelijke Sami bevolking verwelkomen je graag bij de knisperende open haard.

Beleven!
Overnacht in het ijshotel!!
Een bed van ijs, slapen in een donzen slaapzak op een huid van rendier. Overnachten in het Kirkenes Snow Hotel of het Sorrisniva Igloo Hotel in Alta is een van die dingen die een bezoek aan Finnmark zo bijzonder maken. Koud? Geen zorgen. De Noorse gastvrijheid en de warme sauna `s ochtends zorgen dat je warm van binnen en van buiten blijft.

Meer informatie: www.visitnorway.nl. En bekijk natuurlijk ook het filmpje hieronder om écht verliefd te worden!

credits: Terje Rakke/Nordic Life/Innovation Norway, Johan Wildhagen/Innovation Norway, Bård Løken/Innovation Norway.