Verwacht ik een jongen of een meisje?

zwanger jongen of meisje

Als je zwanger bent, wil je het liefst zo snel mogelijk weten of je in verwachting bent van een jongen of meisje. Er zijn genoeg bakerpraatjes die je daarbij kunnen helpen, of misschien niet?

Waar komt het vandaan?
Bakerpraatjes zijn de alombekende fabeltjes over de conceptie, zwangerschap, bevalling en babytijd. Baker komt van het woord kraamverzorgster. Dat was vroeger iemand die veel ervaringen had met bevallingen. Zij hielp de voedvrouw en de kersverse moeder.

Fabeltjes
Er bestaan heel wat fabeltjes om het geslacht van je baby te bepalen. Voor jullie hebben wij de leukste op een rij gezet.

Jouw uiterlijk

Dikke billen
– Wanneer je gezicht en billen dikker worden tijdens de zwangerschap kan je rekenen op een meisje. Worden alleen je buik en benen dikker? Dan ben je in verwachting van een jongetje.

Koude voeten
– Heb je tijdens je zwangerschap last van koude voeten? Dat is een teken dat je een jongetje verwacht.

Pukkels
– Als je last hebt van pukkels verwacht je een meisje. Heb je juist een mooie huid, dan verwacht je een jongetje.

Bont en blauw
– Wanneer je ribben helemaal bont en blauw zijn geschopt door je baby verwacht je waarschijnlijk een jongen. Meisjes trappen niet zo hoog.

Nagels
– Groeien je nagels sneller? Reken dan maar op een jongetje. Als je nagels even snel groeien is dat een teken van een meisje.

Haar
– Als je haar iedere dag iets dunner wordt, ben je in verwachting van een meisje. Wanneer je haar mooier en voller wordt, verwacht je een jongen.

Ochtendhumeur
– Zwangere vrouwen met een ochtendhumeur, je raadt het al, verwachten een meisje. In tegenstelling tot vrolijke ochtendmensen, die zullen een jongetje krijgen.

Vader

Dikke vader
– Als de aanstaande vader zwaarder wordt, dan kan je de blauwe vlaggetjes ophangen en wanneer zijn gewicht hetzelfde blijft, roze vlaggetjes.

IJsberen
– Is de vader steeds nerveus aan het ijsberen? Reken dan maar op een meisje. Bij jongens doet hij dit niet.

Vrijen
– Vraag maar aan je partner of hij je tijdens het vrijen mooi vindt. Dan weet je zeker dat je een meisje verwacht!

Kippenbotje
– Pak een vorkbeentje van je kip. Trek hier samen met je partner aan totdat deze uit elkaar is getrokken. Heeft de aanstaande vader het grootste stuk, reken dan op een jongetje. Heb jij het grootste stuk? Dan wordt het een meisje.

Klussen
– Is je man hevig in de weer met klusjes? Dat wijst op een zoon.

Dromen
– De meeste dromen zijn geen bedrog…

Lekkere trek

Oortje
– Ben je een koffiedrinker die de mok vasthoudt bij het oortje? Dan wordt het een jongen. Hou je de mok met beide handen vast, is het een meisje.

Augurken en haring
– Heb je als je ’s nachts wakker wordt zin in zure augurken of een lekkere Hollandse haring? Dan wordt het vast een jongen. Als je zwanger bent van een meisje heb je eerder trek in zoetigheid als chocolade.

Bruine boterham met hagelslag
– Jongens houden ervan als je veel tijd besteedt aan het eten. Een meisje is al snel tevreden met een lekkere bruine boterham met hagelslag. Dit zijn ook tekenen van het toekomstige geslacht.

En nog een aantal andere leuke bakerpraatjes:
– Als je heel veel chocolade eet tijdens je zwangerschap, kan je een kindje verwachten met de neiging tot liefdesverdriet.
– Als je kind strakke sokjes draagt, gaat hij laat lopen.
– Loop niet naast een andere zwangere vrouw, anders moet één van jullie een knoop in de onderbroek leggen. Als je dit niet doet, brengt het ongeluk.

Kloppen de praatjes of kloppen ze niet?