Verwenmomentjes voor de aanstaande mama

geroosterde venkel

Tijdens je zwangerschap heeft je lichaam het razend druk. Bij sommige vrouwen vliegt de zwangerschap zonder noemenswaardige kwaaltjes voorbij, terwijl de ander kampt met diverse ongemakken. Maar over het algemeen komen er elk trimester nieuwe kwaaltjes bij en verdwijnen die ook vaak weer van de ene op andere dag. Op zijn tijd een heerlijk verwenmoment inlassen kan dan ook zeker geen kwaad.

Beautybehandeling
Trakteer jezelf bijvoorbeeld in de eerste drie maanden eens op een beautybehandeling. Een manicure, pedicure, gezichtsbehandeling of een bezoekje aan de kapper doen vaak wonderen. En waarom zou je het ook niet doen? Je hebt immers wat te vieren!

Massage
Wanneer je rond de twintig weken zwanger bent, begint je buik al aardig te groeien. Een zwangerschapsmassage is dan heerlijk. Tijdens de zwangerschap verplaatst het zwaartepunt van je lichaam zich naar je buik. Door deze ongelijkmatige verdeling kunnen er gemakkelijk allerlei klachten ontstaan zoals pijn in je schouders, een zere rug en pijnlijke nek. Een massage zorgt voor meer ontspanning in de probleemgebieden. Ook wordt de afvoer van afvalstoffen bevorderd. Dit is weer goed voor opgezette voeten en enkels.

In het water
Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om te blijven bewegen. Zwemmen kan dan erg fijn zijn. Ook wateryoga is een aanrader. Het leuke is dat je dit samen met je partner kan doen. Het warme water ontspant en vergroot de bewegingsmogelijkheden van je lichaam. De oefeningen zijn vooral gericht op het luisteren, aanvoelen en volgen van elkaar. Je ontspant en tegelijkertijd krijg je nuttige informatie over het sturen van je ademhaling, contact maken met de baby en houdingen tijdens de bevalling.