Victoria’s Secret huurt eerste transgender model in

Time for change! Valentina Sampaio is het eerste transgendermodel dat voor een campagne van lingeriemerk Victoria’s Secret zal poseren. En dat terwijl het bekende Amerikaanse lingeriemerk niet bepaald bekend staat om diversiteit. De Braziliaanse plaatste een foto op Instagram waarop ze backstage te zien is in een badjas. Ze poseert voor het VS-merk PINK (dat zich vooral op jonge meiden richt, red) in New York, schrijft ze in het bijschrift.

Dare to be different

Vorig jaar kwam het lingeriemerk nog in opspraak toen marketing ‘officer’ Ed Razek in een interview met Vogue zei dat er nooit transgender of plussize modellen zouden meelopen in hun beroemde modeshows. Vervolgens riep plussize model Robyn Lawley mensen via de petitie ‘We are all angels’ op niet meer naar de modeshows te kijken totdat Victoria’s Secret voor meer diversiteit zorgt. Het toonaangevende lingeriemerk lijkt nu dus naar die kritiek te luisteren. Goed bezig VS!

Topmodel Shanina Shaik, de ex van Bradley Cooper, zei eind vorige maand echter dat er dit jaar helemaal geen Victoria’s Secret-catwalkshow zal worden gehouden. Het merk is, onder meer na de uitlatingen van Razek en tegenvallende verkoopresultaten, bezig met het updaten van zijn imago. Stap 1 is gezet!

banner

Bron: ANP, beeld: ANP, Instagram
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.