Wat vind jij het leukste idee?

Blogger Anne, bekend van haar blog Your Little Black Book, is een paar weken geleden door FBTO gevraagd om mee te denken over mobiliteit. Omdat Anne voor Your Little Black Book iedere week heel wat kilometers aflegt, had ze daar wel wat ideeën over. Het leek haar ideaal om aan de rand van het centrum te kunnen parkeren en daar een gratis stadsfiets te kunnen pakken om vervolgens hotspots te bezoeken. Op Onderling.nl hebben heel veel andere mensen hun ideeën ingediend. Deze week heeft een vakkundige jury de vijf beste ideeën geselecteerd.
Wat vind jij het leukste idee op Onderling.nl?

Ik stem op…!
Op Onderling.nl kun je nu stemmen op de beste ideeën. Interessant om te lezen wat iedereen bezig houdt en hoe zij lekker blijven rijden.

Eén van de ideeën is een app waarmee je eenvoudig schade kunt melden. Vertel kort in de app wat er gebeurd is, maak een paar foto’s en je schade is binnen no time doorgegeven. Geen gedoe meer met schadeformulieren!

Een ander idee is om de schadevrije jaren van ouders mee te laten tellen in de verzekering die hun kind afsluit bij de eerste auto. Slim! Ik zou willen dat zoiets had bestaan toen ik mijn eerste auto kocht. Mijn ouders hebben namelijk bijna nooit schade gehad en daar had ik wel van mee willen profiteren met een lagere premie.

Mijn favoriete idee is een verzekering waarbij jouw premie berekend wordt op basis van jouw rijgedrag. Het is nogal een verschil of je alleen de auto gebruikt voor kleine afstanden, of per dag honderden kilometers af moet leggen voor je werk. Hoe meer je rijdt, hoe duurder je premie. Want als je vaker in de auto zit, is de kans op schade waarschijnlijk ook groter. Omdat ik zelf in Amsterdam woon en daarom vaak de fiets pak, komt het bij mij ook regelmatig voor dat ik een weekend de auto helemaal niet gebruik. Zonde dat je dan net zo veel moet betalen voor je verzekering als iemand die iedere dag met de auto rijdt.

Welk idee spreekt jou het meest aan? Je kunt nu op Onderling.nl stemmen op wat volgens jou het beste idee is. En… goed nieuws! Het winnende idee wordt namelijk door FBTO in de praktijk gebracht.