Virtueel huisdier

geroosterde venkel

Veel kinderen hebben de wens om een huisdier te hebben. We vinden het belangrijk voor de ontwikkeling van ons kind. Desondanks groeit een vijfde op zonder huisdier, zo blijkt uit een onderzoek door Nintendo.

Goed voor ontwikkeling
Een huisdier zorgt voor het verantwoordelijkheidsgevoel bij onze kinderen. Zo leren ze om voor iemand te zorgen en rekening te houden met een ander. Daarnaast is een huisdier een vriendje waar ze altijd op kunnen rekenen.

Toch zijn er genoeg redenen om geen huisdieren te nemen. Je kunt hierbij denken aan allergieën, tijdgebrek, dierenharen, iemand in het gezin die niet van dieren houdt en dierengeurtjes. Nintendo heeft de oplossing voor deze problemen: een virtueel dierenvriendje.

Virtueel huisdier
Met het spel Nintendogs + cats voor de Nintendo 3DS kun je de dierenwens van je kind toch vervullen. De puppies en kittens reageren met behulp van een ingebouwde camera, touchscreen en microfoon. De dieren herkennen zelfs hun baasje!

Net echt
Net als echte huisdieren moeten ook deze virtuele beestjes rusten en slapen. Je kind moet het dier kammen, borstelen, wassen en zelfs uitlaten. Het is net een echt huisdier en ze zijn super schattig!

Zit jij niet te wachten op een huisdier, maar je kind wel? Dan is dit de perfecte oplossing.