VIVA’s Vijf: van interessante expo’s tot aan foodporn

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Tekst: Saskia Winkens

Shinen voor het goede doel

Zomers shinen en ook nog bijdragen aan het goede doel. Het kan: Danie Bles heeft speciaal voor de Hartstichting dit catchy armbandje ontworpen. Door jouw bijdrage kan er belangrijk onderzoek naar hart- en vaatziekten worden gedaan. Ook geinig om een vriendin mee te verrassen.

Koop dit armbandje via www.hartstichting.nl/hartenvrouw.

armbandjedanie

 

 

Om je vingers bij af te likken

Travel- en lifestyleblogger Li-Chi Pan heeft een Instagram-account om van te watertanden. De Australische smulpaap weet allerlei smakelijke hapjes zó neer te zetten dat je na een paar seconden scrollen al tot een foodgasm komt.

lichipan

 

 

I never thought that the galaxy could taste so good ….????? #HomemadeIcecream

A photo posted by Li-Chi Pan ☁️ (@lichipan) on

 

Kakelvers theater talent

Deze week spat het nieuwe talent van het podium af in Theater Bellevue. De winnaars van de Wim Sonneveldprijs 2016 laten zien wat ze in huis hebben. Eerdere finalisten waren Claudia de Breij en Yentl en de Boer. Veelbelovend dus!

Waar moet je zijn? Theater Bellevue in Amsterdam. Wanneer? 14 t/m 17 september om 20.30 uur. Voor € 16 bemachtig je een stoel in de zaal (studenten € 11) Kaartjes zijn hier te koop.

 

wimsonneveldprijs

 

Design je stekje

Kan jouw maison wel een oppepper gebruiken? Op de vt wonen & designbeurs zul je je ogen uitkijken. Alles over wonen vind je onder één dak. Er zijn experts aanwezig die jou kunnen aanraden welke bank of lamp perfect bij jouw interieur past. Ook zullen de allernieuwste designs en verrassende ontwerpen te zien zijn. Jouw stekje is binnenkort helemaal up-to-date!

Van 27 september t/m 2 oktober in RAI Amsterdam. Tickets á € 15 bestel je hier

collage-sfeerdetailbeeld

Uit de kast

Hoe is het om anno 2016 uit de kast te komen? Fotografe Marjolein Annegarn legde homoseksuele jongeren tussen de 14 en 19 vast en vroeg hen hoe het is om erachter te komen dat je gay bent. Velen van hen moeten al heel jong dealen met angst voor afwijzing, uitsluiting, verlies van vrienden en vooral met de worsteling om zichzelf te accepteren. Jong en gay: Een indrukwekkende expo!

Waar moet je zijn? Melkweg expo (Marnixstraat 409 in Amsterdam). De expositie is te zien t/m 9 oktober, elke wo-zo van 12 tot 21. 

gayboys