VIVA’s Vijf: van wilde verzoekjes tot aan silent poetry in Oud-Zuid

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Versiertrucs van vroegâh

Benieuwd hoe vrouwen in de tijd van je overgrootvader versierd werden? Check dan dit hilarische Instagram-account dat bulkt van de oproepjes van eenzame oude mannen. Ze zoeken een vrouw die voor huishoudster wil spelen, en dan meteen ook in het huwelijksbootje wil duiken. Reageren kan overigens niet meer; sommige van deze wilde verzoeken stammen uit 1916 (!)

Happy elderly couple in love enjoying summer day together

1916. #liefde #advertentie

A photo posted by Liefdevantoen (@liefdevantoen) on

 

1891. #liefde #advertentie

A photo posted by Liefdevantoen (@liefdevantoen) on

 

Tropisch tuinieren

Gooi jezelf terug naar de zomer met deze catchy gieter van Esschert Design. Heb je geen groene vingers en stiekem een hekel aan planten water geven? Met deze roze vriend wordt het een stuk amusanter om dit klusje te klaren.

€ 6,95 via Living.nl

flamingo-gieter

 

24H Amsterdam-Zuid

Amsterdam-Zuid is meer dan de P.C. Hooftstraat. Na succesvolle edities van 24H Oost, West en Zuidoost is het nu de beurt aan Amsterdam-Zuid om in de schijnwerpers te staan! Op 24 september kun je 24 uur lang op ontdekkingstocht door Amsterdam-Zuid. Zie wat schuilgaat achter de deur van de Vondelbunker, vaar de zonsopgang tegemoet in het Amsterdamse Bos, ervaar de waanzin van Vincent van Gogh in een virtual reality-ervaring of streel je oren met Silent Poetry Disco in het College Hotel.

Waar moet je zijn? In heel Amsterdam-Zuid op 24 september van 00.00 tot 23.59. Meer info vind je hier.

amsterdamzuid

 

Showcase Comedyhuis Club

De Showcase van Comedyhuis Club is dé plek in Utrecht waar professionele comedians los mogen gaan. Hier testen de profs hun grappen, experimenteren met nieuwe verhalen en gaan in op actualiteiten. Comedy zoals comedy moet zijn. Wat straks in de theaters te zien is, ontstaat hier.

Waar moet je zijn? De Kargadoor, Oudegracht 36 in Utrecht. Wanneer? 24 september 20.30-23.00 uur. Tickets á 12,50 euro zijn hier te bestellen. 

comedyhuis 

Mysterie in je bioscoopstoel

Tim Burton’s nieuwe film ‘Miss Peregrine’s home for peculiar children’ spat weer van het witte doek af. De boekverfilming volgt het verhaal van Jake. Zijn opa verdwijnt plotseling, maar laat aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt.  Hierdoor ontdekt Jake een magische plek: een weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als hij kennismaakt met de bewoners en én hun krachtige vijanden, wordt het mysterie alsmaar groter en gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen gave het enige is wat zijn nieuwe vrienden kan redden. Sprookjesachtig mooi. Zien dus!

Vanaf 29 september is de film te zien. Bekijk de trailer alvast hier

missperegrines