Vliegen met je baby

geroosterde venkel

Om verzekerd te zijn van zon tijdens je vakantie zul je het vliegtuig moeten pakken. Maar kan dat met je uk? Natuurlijk. Vliegen met je baby is geen probleem. Mits je goed bent voorbereid.

Waar moet je opletten als je met je kindje gaat vliegen? En hoe bereid jij je goed voor? Babyvandaag vertelt het.

Goedkoop vliegen
Het voordeel van vliegen met je baby is dat de kleine goedkoop het vliegtuig in mag. Je betaalt slechts 10% van de standaard prijs. Er is in dat geval geen stoel voor je kindje gereserveerd. De kleine zit bij je op schoot. Voor een korte vliegreis is dat natuurlijk geen probleem. Ga je langer vliegen? Reserveer dan een bassinet. Dit is een soort babybedje. Het bedje wordt aan je stoel bevestigd.

Wanneer je kindje twee jaar of ouder is betaal je in de meeste gevallen 67% van de normale prijs. Je kindje heeft dan een eigen stoel.

Leeftijd baby
Baby’s mogen vanaf dag zeven per vliegtuig worden vervoerd, als de bevalling zonder complicaties is verlopen. Toch raden deskundigen aan om niet te vliegen als je kindje jonger is dan zes weken. De longen van je kindje zijn dan nog niet goed ontwikkeld.

Boeken
Tijdens het boeken is het verstandig om te letten op de voorzieningen van het vliegtuig. Is er een plek aanwezig waar je de kleine kunt verschonen? Kijk ook naar de duur van de vliegreis en eventuele tussenstops. Wij raden aan om een reis te boeken zonder tussenstops. Je kindje kan onrustig worden wanneer jullie één of meerdere keren moeten overstappen.

Bagage voor baby
Sinds november 2006 gelden er strenge regels met betrekking tot het meenemen van vloeistoffen in het vliegtuig. Vloeistoffen mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) het vliegtuig in. Toch zijn er voor baby’s uitzonderingen. Vloeibare babyvoeding in hoeveelheden boven de 100 milliliter is toegestaan, mits je met een baby reist. Het meenemen van gekookt water boven de 100 ml is niet toegestaan.

Welke spulletjes neem je mee het vliegtuig in?
-Vochtige doekjes
-Speen
-Speeltjes voor de baby
-Muziek
-Luiers en tas voor de vieze luiers
-Schone kleertjes
-Spuugdoekjes
-Voldoende drinken en eten (Baby’s hebben tijdens een vliegreis twee keer zoveel vocht nodig als normaal)
-Handdoek om je kindje op te verschonen

Tip
Heeft je kindje last van zijn of haar oren tijdens het dalen? Laat je kindje dan tijdens het landen wat drinken of geef de kleine de borst. Begin hiermee zodra je zelf de druk in je oren begint te voelen.