Voorjaarsvakantie Noord en Midden: dit doe je met je kinderen in lockdown

doen met kinderen lockdown

Het is begonnen: de voorjaarsvakantie voor Noord en Midden Nederland. Heerlijk! En het weer werkt ook lekker mee. Na thuisschool is het toch wel fijn dat de kinderen nu een weekje thuis zijn zónder verplichte lessen, Zoom-momentjes en wekkers. Maar: waar moet je heen met je koters in een lockdown? Wij zetten lockdowntips met kinderen op een rijtje.

De creativiteit is bij veel ouders wel zo’n beetje op. Want wat moet je nou weer doen met je kind tijdens de lockdown? Diezelfde wandeling, hetzelfde speeltuintje en – bij regenachtig weer – dezelfde film. Dat heb je nou wel een beetje gehad. Wat dacht je van deze vijf activiteiten?

 • Kamperen in huis
  Met een tentje op de camping is misschien niet helemaal waar je nu op zit te wachten, maar wat dacht je van kamperen in huis? Sleep het matras naar de woonkamer, hang wat lampjes op en trek je pyjama aan. En ga dan meteen voor de volgende tip.
 • Thuisbioscoop
  Laat je kind(eren) een film uitkiezen, zorg voor verse popcorn en een lekker drankje en geniet van een rustig filmavondje. Geloof ons: dit is een herinnering die ze voor altijd houden (ik in ieder geval wel van vroeger;-)).
 • Online museum
  Musea’s deuren zijn gesloten, maar veel hebben een online museum opgezet. En dat is me een partijtje leuk! Laat je kids een museum uitkiezen en geniet van een middagje vermaak (of ga zelf gewoon een boek lezen en laat ze hun gang gaan achter de computer).
 • Schatkist van schoenendoos mét schatkaart 
  Voor de knutselfanaten: pak een oude schoenendoos, maak daar een schatkist van en laat je kind een schatkaart maken. Leuk als ze dit met een eventueel broertje of zusje óf vriendje of vriendinnetje doen, want dan kunnen ze daarna op zoek naar elkaars schat.
 • Afvalkunstwerk
  But is it art? In principe kun je natuurlijk van alles kunst maken, dus waarom niet van afval? Laat je kiddo’s afval zoeken in huis (oké, ik zou de bananenschillen laten liggen, maar plastic, papiertjes, wc-rollen en verpakkingen kunnen makkelijk) en maak een megagroot kunstwerk. Plak alles aan elkaar of laat het ze op een groot vel papier plakken. Vermaak gegarandeerd!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: kidsproof.nl, Getty Images
Selien (27) woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster