Vrolijk eten

geroosterde venkel

Eten, aan tafel zitten, gezellig samen, gezond en gevarieerd, het klinkt zo simpel, maar met een stel kinderen erbij kan het een flinke uitdaging zijn. Daar hebben we helaas geen pasklare oplossing voor, maar we hebben deze vrolijke boeken gevonden over dit soms moeilijke onderwerp!

Laat je kind op een vrolijke manier kennis maken met eten. Met dit stevige kartonboek met kleurige foto’s van allerlei etenswaren wordt eten wel heel aantrekkelijk. Van de pannenkoek en soep met grote glimlach werden wij ook al helemaal vrolijk! (Alleen jammer van dat ene spellingsfoutje!)

Titel: Om van te smullen
Auteur: Emmi Snellen
Uitgever: Pimento
ISBN: 9049922988

Dit is echt een hart-onder-de-riem boek. Yvon Jaspers gaat langs bij allerlei prominente Nederlanders en praat met hen over eten & kinderen. En ja, zelfs bij prins Maurits en prinses Marilène gaat het niet altijd keurig en perfect aan tafel. Toch hebben zij, en de vele andere geïnterviewden, misschien wel wat handige tips die ook voor jou werken.

Verder geeft ook iedereen zijn/haar lievelingsrecept prijs. Wist je bijvoorbeeld dat Robert ten Brink het liefst wentelteefjes bakt?

Ook fijn om te weten: Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Titel: Spaghetti aan het plafond
Auteur: Yvon Jaspers
Uitgever: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9046805166

Het populaire kinderprogramma Taarten van Abel gaat komend najaar z’n vijfde seizoen in. Tijd voor een boek vol met verhalen en recepten van de taarten.

Kinderen kunnen al jaren in een brief of tekening aan Abel vragen of hij een speciale taart wil maken voor een bijzonder iemand. Voor een vader omdat hij al zo lang ziek is, voor een zus omdat ze zo goed kan troosten of bijvoorbeeld voor de hond omdat hij twee dieven heeft weggejaagd. Abel gaat naar de kinderen toe en maakt met hen de geweldigste taarten. Terwijl ze samen een taart in de vorm van een orgel of een hemelbed maken, vertellen de kinderen vaak bijzondere verhalen.

Nou ga je natuurlijk niet zo snel zelf een viooltaart of een balzaaltaart in elkaar zetten, maar het kán wel. Er zijn namelijk geen ingewikkelde ingrediënten nodig waar alleen banketbakkers over beschikken. Er is wel behoorlijk wat knutseltalent voor nodig.
Wat ons betreft gebruik je het boek om inspiratie op te doen voor bijzondere momenten. En geniet gewoon van de mooie, ontroerende en grappige verhalen die bij de taarten horen!

Titel: Taarten van Abel
Auteur: Jan Paul Schutten
Uitgever: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9046805107