Waarom gemberthee gezond is

geroosterde venkel


Niets zo lekker als een warm kopje thee om te ontspannen. Groene thee of muntthee is natuurlijk een goede keuze, maar heb je al eens aan gemberthee gedacht? Lees meer over de voordelen van gemberthee!

Gemberthee is een hele gezonde thee. In veel landen wordt het gedronken. Zeker nu de winter er aan komt en iedereen massaal griep kan krijgen, adviseren we om zeker eens glaasje gemberthee te proberen.

Gezondheidsvoordelen van gemberthee

– Het geeft je lichaam een boost als je griep hebt.
– Bij spierpijn kan een glaasje gemberthee wonderen doen.
– Heeft een positief effect op je spijsvertering.
– Gember is ook beroemd tegen maagklachten.

Zo maak je gemberthee

Het is heel simpel: koop een gemberwortel, schil de wortel en rasp of snijd de plakjes hierna. Dit doe je in een glas heet water en drinken maar!

Variatietip!

Heb je al een flinke griep te pakken? Pak het nog wat beter aan. Doe zowel gember als citroen in een pan en breng het aan de kook. Vervolgens laat je het wat afkoelen en je gezonde drankje is klaar!
Vind je de smaak te sterk? Drink de thee met basterdsuiker of honing.

Mooi word je niet, dat bén je! ThePerfectYou.nl is meer dan een online magazine, wij zijn een levenswijze! We schrijven frisse en inspirerende artikelen vanuit het oogpunt dat je al perfect bent! Wij geloven dat vrouwen het mooist zijn als ze stralen en daar zijn we een down-to-earth gids voor met een dagelijkse dosis inspiratie om volop van het leven te genieten! 

Bron beeld: Pinterest