Wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier

huisdier

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier.

“Ah, wat is het toch een poepie!” Hoor je het jezelf nog zeggen bij de aanschaf van je huisdier? De VIVA-forummers ook, maar inmiddels weten ze wel beter. Dit is wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier.

  •  s-a-r-kast: “Dat een hond nog weleens de neiging heeft om kots op te eten. Of het zijn eigen kots is of niet, maakt niet zo veel uit. Als er nog maar iéts eetbaars in zit, is het van hem.”
  • duet: “Dat een hoogbejaarde wandelende tak al uit elkaar valt voordat hij echt dood is. De tak van mijn zus, Pimmetje, begon hier en daar wat onderdelen te verliezen, maar leefde gewoon door. Tot er zo ongeveer echt alleen nog maar één takje over was, toen was hij dood.”
  • -NummerZoveel-: “Dat een pup die zich altijd voorbeeldig gedraagt toch opeens in een paar uurtjes alle zeven(!) kozijnen in je gang kan slopen, gewoon voor de leuk, om het daarna nooit meer te doen.”
  • kayako: “Mijn kat ‘veegt’ soms een vastgeplakt stuk poep van z’n kont aan de vloer af, wat resulteert in remsporen in de gang. Stínken joh! En dat je er dan een minuut voor je visite krijgt achter komt. Ook leuk: een haarbal over je afstandsbediening, zodat je de kotsbrokjes tussen de knopjes uit moet peuteren.”
  • juubje: “Dat katten ook brood lusten. Dat je als katteneigenaar geen ribfluweel en fleece meer aan kunt. Dat water uit de wc lekker is. En dat dure mandjes niet nodig zijn: je pas gestreken wasgoed ligt altijd beter.”
  • Pingu: “Dat cavia’s gebitsproblemen kunnen krijgen. Het gebit van de mijne moet om de zes weken worden bijgeschaafd. Dat geintje heeft me sinds september al € 600 gekost.”
  • Whatifyoufly: “Mijn hond wil graag kijken als ik sex heb. Zit hij me op de grond met zijn blije bakkes recht in de ogen te kijken… Creepy!”
  • Zharon09: “Dat langharige katten en kattenbakken niet zo goed samengaan, waardoor hele stukken poep in de vacht blijven plakken en klitten. Wat vervolgens op de grond, muur en bank terechtkomt.”

Meepraten? Dat kan hier.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.