Webtrend: de domste Facebookstatussen

geroosterde venkel

Wat is hot op het internet? Wat is nieuw, wat is trending? Vrouwonline houdt het voor jou bij. Deze week: de domste Facebookstatussen van Nederland.

Lachen om de domheid van anderen. Heerlijk leedvermaak. Er is nu zelfs een Facebookpagina voor: De Domste Statussen van Nederland, met al ruim 193 duizend likes. ‘We zijn op zoek naar de allerdomste statusupdates van Nederland!’, staat er bovenaan de pagina.

Zwarte balkjes
En zo kwamen er domme updates op de pagina te staan – de creëerders ervan keurig onherkenbaar gemaakt met zwarte balkjes voor hun namen en gezichten. Zo schreef een meisje: ‘Kan niet wachten! Zondag naar Barcelona met mijn vriendinnen’, met daaronder een foto van de Eiffeltoren uit – natuurlijk – Parijs. Een ander slachtoffer dat op de pagina terechtkwam: ‘Op vakantie naar Praag! Eens kijken of de Kroatische keuken mij bevalt.’

Of erger, véél erger: het meisje dat een foto postte van haar en haar vriendinnen, poserend bij Auschwitz, met de tekst ‘Auschwitz was heeerlijk met la ladiesssss.’ Juistem.

Bedreigd
Deze publieke schandpaal kan niet iedereen waarderen. De beheerder van de Facebookpagina, die niet met haar naam bekend wil worden, zegt dat ze regelmatig worden bedreigd door mensen die op de Facebookpagina worden genoemd.

“Vaak zeggen ze dat ze naar de politie stappen, maar bang worden we er niet van. We vinden het eigenlijk wel grappig. We hebben ook vaak hele mailsessies met de personen in kwestie, omdat het zo leuk is om er op in te gaan.”

Lekker lachen
Ook mensen met een gebrekkige kennis van de Engelse taal moeten het onderspit delven op de pagina. ‘ff in stad geweest white my wife’, schreef iemand. Goed voor 1200 likes.

Dus wil je lachen om de domheid van anderen? Volg deze pagina, lol gegarandeerd. Fijne bijkomstigheid: je voelt je ineens bijster intelligent.

Bekijk hier de domste statussen die op de pagina staan: