Wildsoep met bospaddestoelen

geroosterde venkel

Voorgerecht

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 65 min
Aantal personen: 4

Benodigde hoeveelheden per persoon
50 gr aardappel Nicola vastkokend
100 ml wildfond
75 gr paddenstoelenmix
1 takje BIO peterselie – krul
50 gr eendeborstfilet met vel (filet de cannette)
25 ml room panna cucina

Heeft u dit al in huis?
1/2 teentje knoflook (Lautrec)
1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)
1 snufje keukenzout
1 el handgeslagen roomboter gezouten 2,8 % (Bordier)

Bereiding
1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Spoel de paddestoelen onder stromend water (niet langer dan 5 seconden) en snijd ze reepjes.

2. Hak de peterselie en de knoflook fijn, en fruit deze samen met de aardappelen en de paddenstoelen 5 minuten in de boter. Breng alles op smaak met peper en zout. Leng de fond aan met water (2:1) en giet bij het aardappel-paddenstoelenmengsel. Laat de soep op een laag pitje 1 uur pruttelen.

3. Verhit een ruime koekenpan en bak de eendenborstfilets met velkant naar beneden ca. 5-7 minuten op middelhoog vuur. Keer de filets en bak deze kant nog 3-5 minuten.

4. Neem de soep van het vuur en roer er de room en het kleingesneden, gare vlees door. Laat in enkele minuten de soep op een laag vuur heet worden en dien op.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.