Stem op jouw favoriet!

Een jaar betaald in het buitenland werken, wie droomt daar nou niet van? Voor Sanne Meijer, Pim Verweij, Robert Hoogendoorn en Fred Manders is die droom uitgekomen. Zij zijn de gelukkige winnaars van World of Difference, een initiatief van Vodafone Foundation in samenwerking met IICD en dance4life, en gaan een jaar betaald in Kenia werken. Een van de winnaars gaat een jaar lang voor Viva over zijn/haar belevenissen en ervaringen bloggen. Maar wie, dat bepaal jij! 

Op 1 februari 2014 vertrekt het viertal naar Kenia waar ze ter plekke een voorlichtings-app ontwikkelen om het praten over seks te stimuleren. Met behulp van mobiele technologie kan een grote groep Kenianen bereikt worden om het aantal hiv-infecties terug te brengen. Zo gaat Robert Hoogendoorn voor het project als projectmanager aan de slag, Sanne Meijer gaat mee als communicatie-expert, Pim Verweij is de online specialist en Fred Manders zet zijn expertise als ICT-specialist in voor het project.

winnaars-vodafone

Robert Hoogendoorn – Sanne Meijer – Pim Verweij – Fred Manders

Hiv-infecties
Waarom Kenia? Het land heeft al jaren te maken met een hoog aantal hiv-infecties, een op de zestien Kenianen is geïnfecteerd met het virus. Voor het terugdringen van het aantal infecties is het nodig dat de juiste informatie over seksuele gezondheid toegankelijk is, bijvoorbeeld over de bescherming tegen SOA’s. Twee derde van de Kenianen heeft een mobiele telefoon en 40 procent kan daarmee online waardoor nieuwe technologisch daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Stem op jouw favoriet!
Om op de hoogte te blijven van het project gaat een van de winnaars komend jaar voor Viva een blog bijhouden. Wie dat wordt, dat bepaal jij. Stem daarom snel op jouw favoriet. Wordt het communicatie-expert Sanne, projectmanager Sander, ICT-specialist Fred of online specialist Pim?

[poll id=”34″]